@Sorror Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Przecież już napisałem Innej metody nie znam. setfont /lib/kbd/consolefonts/lat2-16.psfu.gz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Hmm z konsoli? [root@localhost ~]# setfont /lib/kbd/consolefonts/lat2-16.psfu.gz putfont: PIO_FONT: Zły argument Jako user:putfont: KDFONTOP: Operacja niedozwolona Nie wiem czy o to chodziło?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Jak już wspomniałem mało komu to działa Trzeba by to zrobić ręcznie... tylko nie za bardzo wiem jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 proszę więc o inne pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 ja polecam magiczna komende man aterm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Oczywiście ta komenda rulez. Niestety temat naszej narodowej czcionki nie jest tam poruszany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 ja polecam magiczna komendeman aterm n/c scota: problem w tym, iż w inny sposób tego nie zrobisz (chyba). Generalnie wszystko sprowadza się do ustawienia consolefont na latin 2. Być może man setfont przewiduje jeszcze jakieś opcje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Skoro setfont działa to z konsoli to przecież musi gdzieś wynik zapisywać Znalazłem w pewnym FAQ: 6.3 Czemu po zainstalowaniu polskich liter nie działają one na konsoli/w xterm? (w powłoce bash - nie edytory itp.) Musisz stworzyć w $HOME (katalogu domowym) plik .inputrc i wpisać do niego coś takiego: set meta-flag on set convert-meta off set output-meta on Plik .inputrc jest plikiem konfiguracyjnym modułu readline. Aby uzyskać więcej informacji, zobacz więc: man readline. W xtermie mam polską czcionkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
(BigFan)! Napisano Kwiecień 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2006 odnosnie multi aterma zawsze mozna skorzystac z fluxboxowych tabsow i nie trzeba (_wogole_ → w ogóle) ORT korzystac z multi aterma :-P A czy możesz mi Puchatek opisać bardziej szczegółowo te tabsy? Nie za bardzo wiem jak w prowadzić w życie tę poradę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scota Napisano Kwiecień 10, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 10, 2006 BigFan przeciągasz okienko na inne przy pomocy środkowego przycisku myszy Pozostałbym jednak przy temcie polskiej czcionki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi