Skocz do zawartości

Kto Się Przesiadł Na Fc5?

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja miałem dosyć nie przyjemną sytuację. Dysk poszedł w niepamięć. Cały się rozsypał... Po instalacji nowej Fedory wszystko szło dobrze. TYlko ze Reiserfs nie chciał montować przy starcie systemu. Musiałem ręcznie mount /dev/hda11. A to było upierdliwe, bo ta partycja leżała na /home, gdzie były katalog domowy uzytkownika. W fstab byla zdefiniowana hda11. Wszystko było dobrze. Przyszedł mi głupi pomysł zeby dopisac do pliku mtab linijke definicji partycji hda11. Po ponownym uruchomieniu nie było tablicy partycji. I nie ma juz (_wogóle_ → w ogóle) ORT. Nic nie miałem na dysku, nawet windowsa. Rodzinka mnie chciała powiesić biggrin.gif Jest jakas mozliwość przywrócenia tablicy partycji ??

gstreamer-plugins-ugly

to trzeba zainstalować

A ja się zasugerowałem tym co jest w FedoraFAQ dla FC4.

A tak w ogóle to skąd Ty to wszystko wiesz question.gif

Jest jakiś tajny dokument "jak doprowadzić FC5 do ładu" question.gifwink.gif

Tak przy okazji KDE wygląda okropnie a poza tym z kde-redhat też się nic nie da ściągnąć ;

z repo kde nie korzystałęm jeszcze, w fc4 cos pomieszałem z kde i teraz na razie nie chcę tego robić. Na razie bo na bank jak mi sie będzie nudzić to to zrboię smile.gif

dużo czytam i szukam intensywnie jak czegoś nie wiem smile.gif

muszę powiedzieć, że fc 4 konfigurowałęm tydzień (miałem problem z lcd bo to widescreen cholerny) a fc 5 3-4 godzinki smile.gif

muszę powiedzieć, że fc 4 konfigurowałęm tydzień (miałem problem z lcd bo to widescreen cholerny) a fc 5 3-4 godzinki smile.gif

a u mnie jest zupełnie na odwrót unsure.gif

Zastanawiam się nad przesiadką na gentoo. Ale ta instalacja sad.gif

Zastanawiam się nad przesiadką na gentoo. Ale ta instalacja sad.gif

Taa... w gentoo to są dopiero problemy. Jeszcze dochodzi do tego kompilacja wszystkiego co się rusza... Nie od tego jest komputer typu desktop żeby kompilował cały system operacyjny... Takie jest moje zdanie.

Nie możliwe. Nowe wydanie FC jest a tu połowa osób mówi że za miesiąc się przesiądzie, druga połowa mówi że są same problmey. Tylko nieliczni mówią że jest wszystko ok. Za pół godzinki idę do kumpla po FC co mi ściągnął wracam i nie uczę się anwet na psrawdzian z matmy i geografii i instaluje FC5. plany na dzisiaj: dostosować FC do swoich potrzeb + dodatkowo instalacja AIGLX ]:->

Update z 4 do 5 to porażka, po update chodzi tandetnie, yum ciągle uważa że jest wersja 4, dopiero aby nie tracić danych usunąłem wszystkie katalogi Linuksa pozostawiając home i potrzebne części /usr/local oraz root i opt za pomocą linux rescue, odpowiednio podmontowałem dyski i instalacja nowej fedory wyglądała praktycznie jak update. Po takim zabiegu zaczeła chociaż poprawnie śmigać. Pojawił się problem ze zgodnością serwera MySQL ze strony www,mysql.com ale na szczęście wbudowali w fedorę jego mową wersję 5.0.18, Kolejny problem to java, nadal antyk zastanawiam się po jaki kit to wbudowują, nao ale nowa wersja 5.0.6 ma tutaj problemy nawet jeżeli jest wyłączony SeLinux, pracuję nad rozwiązaniem tego problemu, a o ile pamiętam były takie same problemy na początku wersji 4. Po zatym oprócz wywalającego się totem-xine zwykły totem działa, tylko brak kodeków, reszta jest oki!

Ale proponuję trochę poczekać aż inni producenci dogonią zmiany!

Ja zostaje przy FC4, a na FC 5 sie przesiąde za kilka tygodni(bo dobiciu aktualnej Fedorki)akurat wtedy dadzą do Linux+ płytę DVD z Fedorą 5:-) Kiedyś, jak miałem Manraka, to zawsze natychmiast instalowałem aktualizacje. No i cudem ominąłem słynny błąd w MDK 9.2 (wydali 9.2.1). Dlatego czekam, czy przypadkiem nie wydadza FC 5 r1 biggrin.gif

Nie od tego jest komputer typu desktop żeby kompilował cały system operacyjny... Takie jest moje zdanie.

A moje wręcz odwrotnie. Zwyczajowo kompilowane programy działają znacznie sprawniej i szybciej niż te z paczek. Z resztą jest to logiczne.

Kilku znajomych ma Gentoo i praktycznie żadnych problemów.

PS: Widział ktoś w FC5 edytor konfiguracji gnome ??

Swoją droga ciekawe. Niby podobne toto do rejestru i Regedita, a jakoś mniej "bałaganogenne"....

Podobne tylko w idei. Bo to wszystko wiadomo o co chodzi. Nie ma jakiś HKEY_User_SYSTEM/Current/Apps/X/Y/Z/blablabla, tylko jest to wszystko nazwane po ludzku i poopisywane smile.gif Całe szczęście...