kubek Napisano Marzec 30, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2006 Uff mi również udało sie w końcu przesiąść na FC5. Początek był tragiczny. Pierwsza próba instalacji - zwiecha. Wysmażyłem jeszcze raz nośnik CD1 - przy wyborze pakietów sypał błędem że nie może czegoś odmontować. KICHA. Jeszcze raz wypaliłem - tym razem DVD. Ruszyło do momentu instalacji pakietów - no i siurprise - błąd odczytu. A ponieważ zamierzałem cały system postawić od nowa więc zostałem z przysłowiową ręką w nocniku. Na szczęście ktoś na forum wcześniej podpowiedział że jest jeszcze instalka przez sieć no i uff - poszło. Wrażenia - rzeczywiście szybciej działa, ale następnym razem będę robił upgrade Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Marzec 31, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2006 No może to będzie mały OT bo ja się przesiadłem z FC4 na Windows XP. Inastalacja oraz konfiguracja FC4 zajęła mi dwa dni, z FC5 nie jest tak przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Kwiecień 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2006 Ja też się przesiadłem. Instalacja poszła bezproblemowo. Miałem małe problem z Kadu ale to tylko z mojej winy ;p Dźwięk działa 1000 razy lepiej niz w FC4 a i konfiguracja zajęła chwilkę. Czasem mi się ikony na pulpicie troche poprzestawiają albo się coś zwiesi ale ogolnie jest bardzo dobrze ^^ PS. Za to pup i pirut to jakaś masakra, rozumiem ze miały byc proste ale moglby sie wyswietlac pozostały czas albo pozostałe MB... Ale przynajmniej szybko chodzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Ja się przesiadłem na FC5 i jestem zadowolony. Nie mam z nią żadnych większych problemów raczej. Nawet jak coś zepsuje to już wiem co i potrafię naprawić sam FC5 jest dobra, bardzo dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 PS. Za to pup i pirut to jakaś masakra, rozumiem ze miały byc proste ale moglby sie wyswietlac pozostały czas albo pozostałe MB... Zgłosiłeś już to w bugzilli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 a ja sie spytam inaczej- po co komu pup i pirut jak yum i yumex sa proste w obsludze? moze raz go odpalilem przez poltora miesiaca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłaszać nie zgłaszałem... przecież wiedzą jak to wygląda... ( no chyba że innym wyświetla się czas to zgłoszę ;p) A pozatym juz się przyzwyczaiłem do yuma spod konsoli. Czasem odpale pup/pirut albo yumex ale to bardzo rzadko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizkid Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 ja się przesiadłem tydzień po premierze. pierwszy raz sam sobie linuksa zainstalowałem <dumny> póki co bezproblemowo, no moze poza małą jazdą z metacity w gnomie, ale nawet z tym sobie poradziłem. tylko że już do gnome'a nie wróciłem i zostałem na KDE. z siecią bez problemów, z akceleracją grafiki również, multimedia prawie chodzą (wmv coś sie na mnie uparło i mam tylko dźwięk, ale to wytwór szatana więc może się psuć..) z pupa nie korzystam w ogóle, częściej z piruta i faktycznie, przydałby sie licznik pozostałych do ściągnięcia danych/+czas. Ale i tak yum/yumex zdecydowanie dominuje u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 @wizkid http://rpm.pbone.net atrpms.net/fc5-i386/atrpms/stable/w32codec-1.0_20050412-12.at.i386.rpm ciagniesz, instalujesz i w kaffeine wmv grzeje bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Ale i tak yum/yumex zdecydowanie dominuje u mnie Zastanawia mnie to czy dużo osób korzysta z piruta i pupa. Ja osobiście wolę yumex bo tamte programy jeszcze są niedorobione i brakuje im funkcjonalności yumexa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 Ale i tak yum/yumex zdecydowanie dominuje u mnie Zastanawia mnie to czy dużo osób korzysta z piruta i pupa. Ja osobiście wolę yumex bo tamte programy jeszcze są niedorobione i brakuje im funkcjonalności yumexa. Ja używam pup'a i piruta. Podoba mi się ich prostota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 przede wszystkim yum a jak potrzebuje konkretna wersje to yum lista all |grep program i se wybieram ktora wersja od biedy yumex pup/pirut- nigdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 15, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 dopiero teraz zauważyłem, że jeśli pojawiaja sie updaty jakieś to odpalam po prostu pup i on instaluje za mnie, bardzo wygodne. Czyli jednak ktos używa O czym ja myślałem jak pisałem poprzedni post? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uosiu Napisano Kwiecień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 15, 2006 i tak to wszystko jest przystawka do yuma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Kwiecień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 16, 2006 Przecież w Bugzilli można też zgłaszać prośby o jakąś funkcjonalość. A przy okazji - można ustawić automatyczne ściąganie i aktualizowanie pakietów w tle - "Środowisko → Administracja → Usługi → zaznaczyć yum". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi