Skocz do zawartości

Kto Się Przesiadł Na Fc5?

InIrudeBwoy

Rekomendowane odpowiedzi

Uff mi również udało sie w końcu przesiąść na FC5. Początek był tragiczny. Pierwsza próba instalacji - zwiecha. Wysmażyłem jeszcze raz nośnik CD1 - przy wyborze pakietów sypał błędem że nie może czegoś odmontować. KICHA. Jeszcze raz wypaliłem - tym razem DVD. Ruszyło do momentu instalacji pakietów - no i siurprise - błąd odczytu. A ponieważ zamierzałem cały system postawić od nowa więc zostałem z przysłowiową ręką w nocniku. Na szczęście ktoś na forum wcześniej podpowiedział że jest jeszcze instalka przez sieć no i uff - poszło.

Wrażenia - rzeczywiście szybciej działa, ale następnym razem będę robił upgrade

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 77
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja też się przesiadłem. Instalacja poszła bezproblemowo. Miałem małe problem z Kadu ale to tylko z mojej winy ;p Dźwięk działa 1000 razy lepiej niz w FC4 a i konfiguracja zajęła chwilkę. Czasem mi się ikony na pulpicie troche poprzestawiają albo się coś zwiesi ale ogolnie jest bardzo dobrze ^^

PS. Za to pup i pirut to jakaś masakra, rozumiem ze miały byc proste ale moglby sie wyswietlac pozostały czas albo pozostałe MB... Ale przynajmniej szybko chodzą... wink.gif

• 2 weeks later...

ja się przesiadłem tydzień po premierze. pierwszy raz sam sobie linuksa zainstalowałem smile.gif <dumny> póki co bezproblemowo, no moze poza małą jazdą z metacity w gnomie, ale nawet z tym sobie poradziłem. tylko że już do gnome'a nie wróciłem i zostałem na KDE.

z siecią bez problemów, z akceleracją grafiki również, multimedia prawie chodzą (wmv coś sie na mnie uparło i mam tylko dźwięk, ale to wytwór szatana więc może się psuć..)

z pupa nie korzystam w ogóle, częściej z piruta i faktycznie, przydałby sie licznik pozostałych do ściągnięcia danych/+czas. Ale i tak yum/yumex zdecydowanie dominuje u mnie smile.gif

Ale i tak yum/yumex zdecydowanie dominuje u mnie smile.gif

Zastanawia mnie to czy dużo osób korzysta z piruta i pupa. Ja osobiście wolę yumex bo tamte programy jeszcze są niedorobione i brakuje im funkcjonalności yumexa.

Ja używam pup'a i piruta. Podoba mi się ich prostota.