Skocz do zawartości

Wtyczki W Operze

Ascot

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Próbuję od ajkiegoś czasu zainstalować Flash'a do Opery, jednak w Narzędzia - Preferencje - Zawartość - Właściwości wtyczek pojawia mi się taki oto komunikat:

Podczas instalacji wtyczki wystąpił problem.

Wtyczka nie będzie działała prawidłowo.

Proszę sprawdzić poprawność instalacji Opery.

Nie można uruchomić pliku wykonywalnego wtyczki "operamotifwrapper".

/usr/lib/opera/plugins/operamotifwrapper-3

Proszę zainstalować Motif.

Ścieżki dostępu do wtyczek

(Ścieżka dostępu może być zmodyfikowana w oknie preferencji)

/usr/lib/opera/plugins

Pomimo reinstalki Opery dalej jest tak samo. Może ktoś zaradzić coś z tym?

A takie może trochę głupie pytanie: Opera na Fedorę? Może przy wyborze systemu przy ściąganiu kliknąłeś jakąś inną dystrybucję. Na stronie downloadu opery domyślnie pokazuje się Xandros. Rozwiń listę wink.gif - może stąd problem?

[Edit] Swoją drogą, to która to wersja Opery? Ja (Opera 8.52) w menu Narzędzia->Preferencje nie mam czegoś takiego jak "Zawartość" blink.gif

Pozdr,

W.

A sprawdziłeś czy masz ten /usr/lib/opera/plugins/operamotifwrapper-3? A może jakieś śmiecie w /usr/lib/opera?

Ja jeszcze na FC5 się nie przesiadłem ale na FC4 żadnych problemów.

A żadna wtyczka Ci nie działa? Jak w linii adresu wpiszesz about:plugins to coś sie pokazuje sensownego czy znowu błędy?

Ja bym chyba odinstalował Operę, ale tak dokładnie - najpierw rpm -e (albo yum remove) a potem jeszcze ręcznie posprawdzał w /usr/lib/opera czy wszystko się wycięło. No i instalka od nowa. Bo jak nie to nie mam lepszych pomysłów, sorry sad.gif

[Edit] No i może jeszcze bym sprawdził prawa do /usr/lib/opera/plugins/operamotifwrapper-3 czy plik jest wykonywalny.

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...