Ascot Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Witam Próbuję od ajkiegoś czasu zainstalować Flash'a do Opery, jednak w Narzędzia - Preferencje - Zawartość - Właściwości wtyczek pojawia mi się taki oto komunikat: Podczas instalacji wtyczki wystąpił problem. Wtyczka nie będzie działała prawidłowo. Proszę sprawdzić poprawność instalacji Opery. Nie można uruchomić pliku wykonywalnego wtyczki "operamotifwrapper". /usr/lib/opera/plugins/operamotifwrapper-3 Proszę zainstalować Motif. Ścieżki dostępu do wtyczek (Ścieżka dostępu może być zmodyfikowana w oknie preferencji) /usr/lib/opera/plugins Pomimo reinstalki Opery dalej jest tak samo. Może ktoś zaradzić coś z tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 A takie może trochę głupie pytanie: Opera na Fedorę? Może przy wyborze systemu przy ściąganiu kliknąłeś jakąś inną dystrybucję. Na stronie downloadu opery domyślnie pokazuje się Xandros. Rozwiń listę - może stąd problem? [Edit] Swoją drogą, to która to wersja Opery? Ja (Opera 8.52) w menu Narzędzia->Preferencje nie mam czegoś takiego jak "Zawartość" Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ascot Napisano Marzec 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Na Fedorę oczywiście... Działała normalnie aż w pewnym momencie pojawiło się to... Zaczęło się na FC4. Teraz na FC5 jest tak samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 A sprawdziłeś czy masz ten /usr/lib/opera/plugins/operamotifwrapper-3? A może jakieś śmiecie w /usr/lib/opera? Ja jeszcze na FC5 się nie przesiadłem ale na FC4 żadnych problemów. A żadna wtyczka Ci nie działa? Jak w linii adresu wpiszesz about:plugins to coś sie pokazuje sensownego czy znowu błędy? Ja bym chyba odinstalował Operę, ale tak dokładnie - najpierw rpm -e (albo yum remove) a potem jeszcze ręcznie posprawdzał w /usr/lib/opera czy wszystko się wycięło. No i instalka od nowa. Bo jak nie to nie mam lepszych pomysłów, sorry [Edit] No i może jeszcze bym sprawdził prawa do /usr/lib/opera/plugins/operamotifwrapper-3 czy plik jest wykonywalny. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derbich Napisano Marzec 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 22, 2006 Podpisuję sie pod tym - u mnie jest ten sam problem; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi