pwak Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 rzeczą jasną jest, że na FC4 śmiga bez problemu, ztem przymierzam się do FC5 - to miałem na myśli ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 http://rpm.livna.org/configuration.html#Core5 Tutaj masz repo livny... Kto szuka nie bladzi... To mam rozumiec ze Wam dziala wszystko na fc5 i ati? Piszcie dodatkowo jaka macie ta grafe, bo czekam az ktos potwierdzi ze na mojej tez powinno dzialac;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwak Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 no ja tyz potrwierdzam ze zadnych problemow nie zauważylem poza tym ze pojecia nie mam skąd skobinować repo livny do FC5 jestem głąb... nie bylo pytania... mamy podobną konfigurację sprzętu CPU: AMD Athlon™ XP 2500+ podkręciłem do 3200+ MB: Asus A7N8X-E Deluxe RAM: 1024MB @ 400MHz GPU: ATI RADEON 9200 SE 256 MB FEDORA CORE 4 KDE: 3.5.1-0.1.fc4 Kernel: 2.6.15-1.1833_FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 mamy podobną konfigurację sprzętu smile.gif CPU: AMD Athlon™ XP 2500+ podkręciłem do 3200+ MB: Asus A7N8X-E Deluxe RAM: 1024MB @ 400MHz GPU: ATI RADEON 9200 SE 256 MB FEDORA CORE 4 KDE: 3.5.1-0.1.fc4 Kernel: 2.6.15-1.1833_FC4 no teraz to troche nie bardzo taka samą... zjarała mi sie plyta glowna i jeszcze nie zmieniłem podpisu ps. skad załatwic stery do nvidii ? Na livnie nieznalazlem nic pasujacego... zreszta zmienilo suie troche nazewnictwo: kiedyś było : kernel-module-ntfs-2.6.15-1.1833_FC4 teraz jest: kmod-ntfs.i686 troche sie w tym gubie.... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwak Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 mamy podobną konfigurację sprzętu smile.gif CPU: AMD Athlon™ XP 2500+ podkręciłem do 3200+ MB: Asus A7N8X-E Deluxe RAM: 1024MB @ 400MHz GPU: ATI RADEON 9200 SE 256 MB FEDORA CORE 4 KDE: 3.5.1-0.1.fc4 Kernel: 2.6.15-1.1833_FC4 no teraz to troche nie bardzo taka samą... zjarała mi sie plyta glowna i jeszcze nie zmieniłem podpisu ps. skad załatwic stery do nvidii ? Na livnie nieznalazlem nic pasujacego... zreszta zmienilo suie troche nazewnictwo: kiedyś było : kernel-module-ntfs-2.6.15-1.1833_FC4 teraz jest: kmod-ntfs.i686 troche sie w tym gubie.... :/ jakim cudem się spaliła ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Disaster Kid Napisano Marzec 23, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 OFFTOPIC Jaja sobie robicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 (edytowane) to bardzo krotka historia... otarłem ręką l o karte grafiki... przeskoczył ladunek i plyta juz nie wstala.... teraz mam (i żaluje ) ASUS A7N8X-XE bleeee nie moge nawe procka podkręcić , nie mam Q-FAN.. Nie mam APU.. Niw mam Giga-Lan buuuu Może ktoś wkleic wszystkie repo jakie ma ?? Nie wiedziec czemu nie działa mi zadne repo oprócz livny Edytowane Marzec 23, 2006 przez grs_84pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwak Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 no to jak, instalować od początku czy robić upgrade FC4 do FC5 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 pojecia nie mam. Ja aktualizowalem bo mialem tak rozbudowany system (karamba, pulpity, konfiguracja samby) itd, że na sama mysl ze mialbym to robic jeszcze raz tj szukac tego w necie, po forum to mnie ciarki przechodzą. W sumie teraz i tak siedze i szukam jak zrobic zeby zaczeły działać niektóre paczki (Mplayer amarok i duzo duzo wiecej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brutus Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Wersja 64 bitowa FC5 zainstalowala sie bez problemu i smiga az milo popatrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 Ja właśnie tak jak już pisałem jeszcze się wstrzymam i poczekam na wydanie z poprawkami. Jak na razie moja FC3 mi wystarcza. Ale korci mnie zapoznanie się z nową wersją. Hehe FC4 jest już całkiem stabilna - zaryzykuj Bez złośliwości - wiem, że stabilność jest czasem ważniejsza od nowinek Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 ATI 9200 chodzi na sterowniku "radeon" z którym nie ma żadnych problemów. Gwarancja sukcesu gwarantowana. Nawet jest akceleracja graficzna. Jeśli ktoś chciałby się pokusić o instalację "fglrx" to jest sposób: Sposób Jednak trzeba poczekać do poprawionego wydania jądra, gdyż to domyślne z FC5 ma mały błąd: Tu jest opisany Błąd w nowszej wersji jest już poprawiony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwak Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 No z FC4 mam mały problem jeśli idzie o stabilność. Zawiesza się czasami system lub ni z tego ni z owego wylogowuje się ... chyba puszczę FC5 od początku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adios Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 No z FC4 mam mały problem jeśli idzie o stabilność. Zawiesza się czasami system lub ni z tego ni z owego wylogowuje się ... chyba puszczę FC5 od początku ... Z tego co widzę w podpisie nie powinieneś mieć żadnych problemów sprzętowych. Instaluj śmiało P.S. jeszcze prośba. Mógłbyś zmienić avatara, bo ten co masz jest używany przez moderatora Gajownika i ludziom może się mylić. Jest takie przysłowie "Dobry zwyczaj nie pożyczaj" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwak Napisano Marzec 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2006 No z FC4 mam mały problem jeśli idzie o stabilność. Zawiesza się czasami system lub ni z tego ni z owego wylogowuje się ... chyba puszczę FC5 od początku ... Z tego co widzę w podpisie nie powinieneś mieć żadnych problemów sprzętowych. Instaluj śmiało P.S. jeszcze prośba. Mógłbyś zmienić avatara, bo ten co masz jest używany przez moderatora Gajownika i ludziom może się mylić. Jest takie przysłowie "Dobry zwyczaj nie pożyczaj" sorry, nie wiedziałem ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi