DJ_yano Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 ile ramu potrzeba zeby zapuscic fc5 mam maly serverek z 64 mb ramu i wywala mi caly czas ze malo ramu mam ma ktos pomysl ? thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SupriCo Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 w trybie textowym powinien działać. A swap jak masz ustawiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_yano Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 no wlasnie nie dziala nawet instalator mi nie startuje no ile moge miec swap przy 64 mb ps mam 160 dla swapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 zainstaluj sobie slacka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 no wlasnie nie dziala nawet instalator mi nie startuje no ile moge miec swap przy 64 mb Uruchamiasz instalacje w trybie tekstowym czy domyślnie, czyli z grafiką? Może stąd problem. Spróbuj "linux text" - chyba taka opcja. Sprawdź, gdzieś to jest napisane - po uruchomieniu przeleć po ekranach z pomocą (F2, F3 itd) Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_yano Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 wiec jest tak w txt nie idzie ten sam blad po wpisanie mem=64 noprobe errory caly czas i zwis kompa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 A plytki sprawdziles? Procesor/pamiec nie sa podkrecone? Moze szukasz przyczyny nie tam gdzie trzeba... podejrzane te "errory" i "zwisy"... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_yano Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 nic nie ejst podkrecone ani prc zreszta to jest stary celek a blad ewidentnie mowi o tym ze ejst za malo pamieci ram zawsze bylo mowione ze linuch pojdzie na kazdym sprzecie okazuje sie ze nie przed chwila zainstalowalem jakiegos trustixa i bez problemu poszlo ustawilem wiekszy swap podzielime na nowo dysk i to gowno poszlo a fc nie nawet w txt troche sie zawiodlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/fc5/ 6.2.1.1. Processor and Memory Requirements ... Minimum RAM for text-mode: 128MiB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_yano Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 no to raczej fc to nie jest juz serwerowe oprogramowanie slack pojdzie nawet na 486 z 32 ramu coz bedzie trzeba na serverek cosik innego poszukac shit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 No to niezłe wymagania. Nie spodziewałbym się, bo u mnie w tej chwili Gnome, terminal, krusader, psi + opera zajmują 115MB i zero swapa (wg wskazań htop). [Edit] Sorki 125MB a nie 115MB Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJ_yano Napisano Marzec 24, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 no czuby i tyle a tak sie cieszylem na ta 5 ehhhhhhhhh bo na notku mi chodzi cudnie w dupe kopane no wrrrrrrrrrrr (drugi mikroshit czy jak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 A jesli tak, to mozesz jeszcze sprobowac malego oszustwa... Doloz na czas instalacji 128MB (albo jeszcze lepiej 256MB - zawsze to szybciej pojdzie instalka...), zaloz SWAPa ~ 512MB, a po zabiegu (zainstalowaniu, skonfigurowaniu)... wyjmij dolozona pamiec Kiedys udalo mi sie cos takiego z FC4 - system dlugo sie uruchamial, ale po wystartowaniu (serwer/router) dzialal stabilnie i po kilka tygodni bez restartu... na 32MB Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Doloz na czas instalacji 128MB (albo jeszcze lepiej 256MB - zawsze to szybciej pojdzie instalka...), zaloz SWAPa ~ 512MB, a po zabiegu (zainstalowaniu, skonfigurowaniu)... wyjmij dolozona pamiec widać małe oszustwa weszły w krew ja tak robiłem na 95 narka jakie te systemy są naiwne ? Linux też ?????????????????????????????????????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Marzec 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2006 Na 95, 98, 2000 i XP tez I nie jest to "naiwnosc" systemu, a po prostu "mechanizm ratunkowy" - furtka umozliwiajaca uruchomienie systemu w konfiguracji nizszej niz minimalna (teoretycznie) wymagana, np w przypadku awarii Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi