tomis Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Witam mam taki mały problem z zegarem systemowym tzn. Śpieszy mi jakieś 4h na dobę. Tak jakby doba miała 20 h a nie 24. W preferencjach zaznaczyłem mu aby się synchronizował przez sieć i problem jak na razie zniknął, ale dużo dłużej mi się komp uruchamia, bo się synchronizuje. Problem może niewielki ale zawsze. Dziwne bo w FC4 nie miałem nic takiego i wszystko grało. A najciekawsze jest to że wczoraj chciałem kończyć pracę o 16 bo myślałem że już jest po 18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 dużo dłużej mi się komp uruchamia, bo się synchronizuje. Ustaw sobie inne serwery NTP. http://odyniec.fdns.net/ntp/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 wcześniej był taki bug który powodował przyspieszone działanie zegara. Ale to było właśnie w fc4 teraz nie wydaje mi się. Zobacz czy faktycznie wskazówki chodzą szybciej czy po prostu w jakimś momencie przestawia sie godzina. Mnie na tego buga pomogłą aktualizacja biosu i kernela ale powtarzam tak się działo w fc 4. pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Mnie na tego buga pomogłą aktualizacja biosu i kernela ale powtarzam tak się działo w fc 4. pokój hmm gdyby mi normalnie działało pod FC5 to nie pisałbym tego posta Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 no dobrze, spoko.. a przeczytałeś resztę mojego postu? jak sie objawia to dokładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 hmm tzn wskażówki zasuwały, ale spoko wiesz jak z tym synchronizowaniem jest ok, teraz ciut dłużej system mi wstaje ale mam pewność że jest ok. Porównuję godzinę z radiem i spoko. Dzięki za zainteresowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi