MitS Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 Witam! Mam mały problem gdyż instalując neostradę, (_niedziała_ → nie działa) ORT mi ona na zwykłym użytkowniku(ale to zostało niby rozwiązane, ale nie dokońca... Potrzebuję znać ścieżkę do poniższych komend: modprobe pppoatm pppd call ueagle-atm ktoś mi mówił że do pierwszej to jest taka: /sbin/modprobe ale nie wiem czy to (_napewno_ → na pewno) ORT taka Jak by mi ktoś to potwierdził i pokazał do drugiej. Będe wdzięczny ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 ktoś mi mówił że do pierwszej to jest taka: /sbin/modprobe ale nie wiem czy to (_napewno_ → na pewno) ORT taka Jak by mi ktoś to potwierdził i pokazał do drugiej. A nie prościej sprawdzić? I o ile szybciej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Marzec 25, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 hmmm ... próbowałem za pomocą whereis ale niezbyt pomogło, a ręcznie nie chce mi się szukać ... Znasz jakiś ciekawy sposób ??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 jako root updatedb locate costam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2006 hmmm ... próbowałem za pomocą whereis ale niezbyt pomogło, a ręcznie nie chce mi się szukać ... Znasz jakiś ciekawy sposób ??? Znam: find <ścieżka_od_ktorej_szukasz> -name <szukana_nazwa> -print czyli np. find /usr -name pppd -print Zawsze działa i nie wymaga okresowych update'ów bazy (tak jak locate). Oczywiście jest wolniejsze, bo szuka sekwencyjnie a locate buduje sobie jakieś indeksy. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi