Skocz do zawartości

Firefox + Flash Player

MitS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _PaT

warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID 8df56d05

Public key for flash-plugin-7.0.63-1.i386.rpm is not installed

Retrieving GPG key from http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KRY

Prawdopodobnie zamiast skopiować sobie plik repo do yuma przepisywałeś ręcznie i popełniłeś literówkę. Ma być KEY[/] zamiast KRY. W sumie nie musisz tego w pliku naprawiać, wystarczy że jako root wklepiesz

[root@localhost ~]#  rpm --import http://macromedia.mplug.org/FEDORA-GPG-KEY
[root@localhost ~]#

Teraz instalacja powinna się udać.

• 2 weeks later...
  • Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Sory panowie , ale ja jestem początkującym userem i mam ten sam kłopot z Flash co ten pan który założył posta tyle że jak on miał problem z wyłączeniem tego linuxowego firewalla selinux to ja mam problem z samą instalacją Macromedia Flash tzn. wszedłem sobie na stronke heliosnet.pl i zobaczyłem że plugina mi brakuję zainstalowałem przy pomocy kreatora firefoxa ale nawet po odświeżeniu strony przeglądarka zachowuje się jakbym w ogóle nie instalował wtyczki. Dalej zamiast widoku elementów strony widać obrazek puzzla symbolizujący abym zainstalował wtyczkę Próbowałem restartować przeglądarkę ale po ponownym wejściu na stronę sytuacja się nie zmienia.No i nie wiem czy w moim przypadku kwestią jest również selinux bo na jakiejś stronie w sieci napisali : W Fedora Core 2 pierwszy raz wprowadzono w popularnej dystrybucji Linuksa rozszerzenie zwane SELinux, domyślnie wyłączone. No a ja dopiero co zainstalowałem FC5 i nic sam nie włączałem (chyba). Tak więc nie wiem czy w FC5 ta opcja jest domyślnie włączona i po prostu kwestią jest to że również muszę wyłączyć selinux bądź zainstalować Flasha w odpowiedni sposób lub czy po prostu u mnie może chodzić o coś innego.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...