siekier Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 hmmmmmm Sprawdzalem MD5 , prawde mowilac o SHA1 nie slyszalem jeszcze. To juz wiem skad byl blad w sprawdzaniu sum kontrolnych. W takim razie sory za glupia rade . Co do sposoubu jaro33 to juz bym wolal sie zabrac za sciaganie obrazu od nowa. Chyba troche mniej zachodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Witam, jest taka sprawa. Ściągnąłem dvd.iso z serwera belnet, sumy kontrolne się sprawdzają, media check też sprawdzał płytę. Po wykonaniu na próbę pełnej instalacji, okazało się że w kde nie ma kapffinder a na dysku połowy z wybranych programów.Najlepszym wyjściem jest sciągnięcie obrazów na nowo tylko już cd.iso.Mam w związku z tym pytanie:który serwer moglibyście polecić jeśli chodzi o poprawność ściągniętych obrazów???.Z belneta ściągałem wszystko przez przeglądarkę, teraz zrobię to na slacku przez wget lub lftp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twas Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Witam, Ja też mam problem z tymi sumami kontrolnymi. K3b przed wypaleniem podaje sumę kontrolna i ona jest inna niż podana na mirrorze. Ściągałem z kilku serwerów i zawsze suma jest taka sama ale inna niż podają. Przed zainstalowaniem puściłem sprawdzanie i znowu mnie ostrzegł, że jest źle. Coś tu nie gra. twas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Witam, Ja też mam problem z tymi sumami kontrolnymi. K3b przed wypaleniem podaje sumę kontrolna i ona jest inna niż podana na mirrorze. Ściągałem z kilku serwerów i zawsze suma jest taka sama ale inna niż podają. Przed zainstalowaniem puściłem sprawdzanie i znowu mnie ostrzegł, że jest źle. Coś tu nie gra. twas tak sprawdź ręcznie sha1sum nazwa.iso > plik.txt porównaj z tym co na serwerze jest a co do k3b (może on md5 obsługuje ) a jest potrzebne sha1sum ja mam Gnome więc nie urzywam k3b tylko inny Narka Ps : przeczytajcie dokładnie cały temat chyba wszystko jest wyjaśnione md5 <=> sha1 Co do sposoubu jaro33 to juz bym wolal sie zabrac za sciaganie obrazu od nowa. Chyba troche mniej zachodu. no tak ale jak ktoś ma limit nałożony to warto się zastanowić Jest nawet dobra dyskusja o edycji iso http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=9659 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Co do k3b http://img89.imageshack.us/my.php?image=zr...tekranu21qb.png On tam chyba sobie tworzy sumy do późniejszego sprawdzenia poprawności plików (jakby ktoś mógł to potwierdzić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tichy Napisano Październik 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2006 a jak sprawdzałeś , na Windowsie czy Linuksie jak to robiłeś zauważyłem ze masz FC4 to chyba sumy SHA1 sprawdzałeś ? Przepraszam .Chciałem zapytać o jedną rzecz w związu z sumami md5. Dwa razy już próbowałem sciągnąć Knoppixa pod Fedorą z użyciem takich programów jak Kget i prozzila .Po ściągnięciu okazuje się , że sumy md5 się nie zgadzają . Czy sumy sha1sum się zgadzją, nie wiem ,bo na tym serwerze podali dla dystrybucji Knoppixa 5.0.1 tylko sumy md5. Z poważaniem Tichy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Październik 7, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 7, 2006 On tam chyba sobie tworzy sumy do późniejszego sprawdzenia poprawności plików (jakby ktoś mógł to potwierdzić). Sprawdza. Tworzy sumy MD5 jakby co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roswell Napisano Październik 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2006 No to ja mam pytanie bo odpowiedzi na nie nie znalazłem. Na ftp jest plik sha1sum tyle że jakl go odpalić. (jestem narazie w OS Win2000) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Październik 9, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 9, 2006 notepadem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roswell Napisano Październik 10, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 10, 2006 Dobra teraz już wiem że tego trzeba było nodpadem i klucze podane w tym sha1sum z tym co się generyje przez program podczas sprawdzania obrazów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bsm Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 ok tylko w jaki sposob sprzawdzic jaki sha1 czy md5 jest na serwerze z ktorego wlasnie zassalem instalke. juz tyle postow przeczytalem i dalej nie wiem jak to zrobic? OK,juz wiem, autor nie podal wynikow SHA1 na sewerze z ktorego zassalem Do kompletu zassalem juz 4 razy DVD image i dalej bledy wywala,nie potrafi sie dociagnac FlashGet'em ani FileZilla. Zaczynam Torrentem, nawet fajnie idzie srednio 60 - 70 kB/s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi