asasyn Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Witam, czy ktoś wie gdzie podziało się narzędzie do aktualizacji menu?. U mnie tego jakoś nie ma a płyta sprawdzona, system przed chwil;ą uaktuakniłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 kmenuedit lub kappfinder odpal z konsoli, musi byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Nie mam go w ogóle na dysku. Chyba coś skopałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 Zobacz, czy działa polecenie "pup". Jeśli nie, zainstaluj pakiet "pirut". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2006 To polecenie działa, pakiet jest a tego narzędzia dalej nie ma. Na próbę walnę wszystko co jest na płycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedenk Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 kappfinder Skąd to wytrzasnąć? Miałem FC4 - było. Teraz mam 5 i nigdzie tego nie ma o.0 A prawie wszystko muszę ręcznie do menu dodawać... Szukałem w pirucie, na googlach, ale pirut nie znajduje a na googlach jakieś g... PS. Sorry za lekki oftopic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Marzec 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Kappfinder nalezy do typowego wyposazenia kde3.5... jest w zródłach... W kde4 zniknie zastąpiony czym innym co prawda ale w 3.5 jest.... chyba ze paczkujacy KDE w Fedorze znowu dali ciała bo preferowany jest Gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Marzec 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 27, 2006 Zobaczymy. W tej chwili ściągam obrazy płyt iso ze strony Fedora Project.Robię to w slackware wget-em. Ściągnięte obrazy sprawdzę sha1sum, jeżeli sumy się będą zgadzać to wypalę płytki w czystej konsoli ,Red Hat zaleca bodajże tryb SAO więc tak to zrobię.Zostanie wyeliminowana możliwośc błędu z mojej strony. Kappfinder jest składnikiem kdebase jak się nie mylę. Co ciekawe byłem na www.kde.org i tam nie ma oficjalnych paczek dla Fedory Core 5.Może tu tkwi błąd. Taak i sprawa się wyjaśniła. Skopane kde w tej fedorce. System był ści agany ze strony projektu i wypalony tak jak napisałem powyżej. Oprócz kde mam sporo pustych katalogów javy. Pomimo odznaczenia evolution ta kobyła została jednak zainstalowana. Oczywiście wywaliłem przez Add/Remove software. Do tego postanowiłem wyrzucić serwer wydruku. Wywaliło go razem z open officem , image magickiem, totemem i jeszcze paroma innymi.Zaczyna mi się to powoli nie podobać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi