XAL Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 taki problem........... zainstalowalem amaroka wlasnie i gdy go odpalam go to po pierwsze pojawia sie komunikat iż nei udało mu się połączyć z bazą MySQL a gdy próbuję dodac do list jakikolwiek plik wciskając Win+A i próbuję zmienic folder wtedy amarok się zamyka. jedynie udaje mi się zmienić z home na katalog główny, a na mnt czy Desktop już nie moge. jesli to ma jakies znaczenie to podaje wszystko co mi w konsoli sie pojawiło od odpalenia do zamkniecia (specjalnie w konsoli zeby to sprawdzic;]) : [xal@localhost ~]$ amarok amaroK: [Loader] Starting amarokapp.. amaroK: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp. QLayout: Adding KToolBar/mainToolBar (child of QVBox/unnamed) to layout for PlaylistWindow/PlaylistWindow QObject::connect: No such slot EngineController::slotStreamMetaData(const MetaBundle&) QObject::connect: (sender name: 'unnamed') QObject::connect: (receiver name: 'unnamed') ScimInputContextPlugin() [xal@localhost ~]$ QWidget::setMinimumSize: The smallest allowed size is (0,0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloEscobar Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Pierwsza część błędu -> popatrz na ustawienia bazy danych amaroKa. Standardowo za bazę robi SQLite i może z nią są jakieś problemy. Co do pluginów to plecam gstreamer-plugins-ugly z livny - tam jest wszystko co potrzebujesz do amaroKa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 hmm, z mp3 juz sobie poradzilem, baze danych zmieniłem na SQLite i działa, ale kiedy próbuję dodać coś do listy to zamyka amaroK'a. dodaje nie z kolekcji a normalnie poprzez Win+A (Lista odtwarzania/ doda jmultimedia czy jakos tak( i z odtwarzaniem ma jakieś problemy bo po prostu zacina się na początku nowej piosenki. zaczyna się i stopuje i jeszcze raz zaczyna sie i stopuje i d*pa. BTW, mPlayer nie ma teraz nakładki graficznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 mPlayer nie ma teraz nakładki graficznej? nie od dziś... tylko już od dłuższego czasu... yum install gmplayer ..o ile się nie myle.. Pozdro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 i to będzie mplayer z nakładką, tak? ;p w FC4 chyba wpisywalem nawet gmplayer ale nie przywiazywalem wielkiej uwagi do tego. no a co z tym amarokiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinus Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 hmm, z mp3 juz sobie poradzilem, baze danych zmieniłem na SQLite i działa, ale kiedy próbuję dodać coś do listy to zamyka amaroK'a. dodaje nie z kolekcji a normalnie poprzez Win+A (Lista odtwarzania/ doda jmultimedia czy jakos tak( i z odtwarzaniem ma jakieś problemy bo po prostu zacina się na początku nowej piosenki. zaczyna się i stopuje i jeszcze raz zaczyna sie i stopuje i d*pa. BTW, mPlayer nie ma teraz nakładki graficznej? Napisz mi prosze jak poradziles sobie z empetrojkami? Z gory dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Napisz mi prosze jak poradziles sobie z empetrojkami? yum install gstreamer-plugins-ugly Musisz mieć dodane repozytorium livny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dinus Napisano Marzec 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 Dzieki Udalo sie. Pozdrawiam Wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XAL Napisano Marzec 28, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 28, 2006 dzięki PaT za wyręczenie no a mi pomóc to już nikt nie raczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi