Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Ostatni tydzień
-
Tak. Dokładnie to. W moim przypadku to jest ten pierwszy przypadek, z tym że efekt wzmocnienia stosowałem do całości nagrania. Nawet ten błąd występuje w Audacity (pomojając już Flatpaka bo i tam też) ściągniętym z fedoraproject. Nie mogę teraz znaleźć linka ale to było chyba repo.
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Hmm, czyżby ten bug? Ponoć pojawia się tylko w konkretnych scenariuszach i da się obejść aplikując efekty w inny sposób https://github.com/audacity/audacity/issues/8907
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Jeszcze jeden i chyba już ostatni mój post na ten temat. Najprawdopodobniej jest winna ta "przedziwna" technologia wxwindows i wxgtk. Gdy klikam na przycisk Ustawienia Dźwięku na wierzchu programu to wyskakuje okno z niezrozumiałymi dla mnie informacjami. Dołączę screena i plik z informacjami. W aplikacji Audacity z repozytorium jest błąd w kodzie programu. Nawet we Flatpaku dali edytor z błędami. Tak jak wspomniałem w audacity*.AppImage z Foshub tego błędu nie ma i wszystko wydaje się działać jak należy. Oto screen i jeden z plików logów: audacity_assertion_failed
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Asus Vivobook Laptop, model: X1603ZA, czytnik odcisku palca
temat odpowiedział sunrise → retinol → Sprzęt i sterowniki
Panowie, myślę, że pora już zakończyć wasza dysputę, nie ważne kto ma racje, jeżeli chcecie dyskutować o tym zapraszam do odpowiedniego działu. A w tym wątku proponuję jednak trzymać się tematu. -
temat odpowiedział Radosław → retinol → Sprzęt i sterowniki
Błędny tok rozumowania. Tak to nie działa. Twoim obowiązkiem jest podanie co do tej pory zrobiłeś. Poczytaj o zasadach pomagania na forach i nie wymyślaj ich na nowo. Radek Glebicki -
No to w takim razie Audacity z repozytorium ma jakiegoś buga. Może go poprawią...
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Zdecydowanie nie – uprawnienia (bazując na screenie) są jak najbardziej poprawne. Zdecydowana większość plików desktop takie ma.
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Chyba już wiem. Prawdopodobnie jest to wina uprawnień pliku wykonywalnego (/usr/share/applications/audacity.desktop). Jakie wyjście jest lepsze: zmiana właściciela pliku czy jego uprawnień? Taka tylko ciekawostka. Ściągnąłem plik audacity-3.7.4.AppImage z FosHub i Audacity działa bez problemu. Z repozytorium już jak wyżej opisałem. Tak przy okazji, jakie dać cyfry dla chmod żeby było bezpiecznie?
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
temat odpowiedział retinol → retinol → Sprzęt i sterowniki
zbyt dużo tego zrobiłem żeby to tu wypisywać i poza tym wtedy narzuciłbym tok myślenia komuś kto może ma inną wizję rozwiązania problemu więc wolę zostawić to jako nowy wątek - Wcześniej
-
Gdybyś tak zrobił to byś napisał: zrobiłem to wynik taki, zrobiłem to wynik taki. AI podpowiedziało to, ale nie działa. Więc nie ściemniaj, że coś zrobiłeś wcześniej. A pomagać bardzo lubię, ale lubię też krytykować jeśli jest powód do krytyki. A ty jesteś takim powodem. Radek Glebicki -
Jeszcze chciałbym dodać, że efekt wzmocnienia stosowany na dźwięku nagranym przez inne edytory działa bezproblemowo i Audacity nie zamyka się. Więc albo edytor dźwięku ma buga lub nagrywanie dźwięku na Audacity działa nieprawidłowo...
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
dzięki za chęć pomocy, tylko tak jak pisałem wcześniej pod MS Win 11 działa normalnie i logowanie do systemu przebiega prawidłowo -
tak chłopie , google i kilka modeli AI już przerobiłem żeby rozwiązać ten problem , tak więc weź się za coś produktywnego Radosławie . Pozdro -
Naprawdę chłopcze. Właśnie każdy zaczynał od google, a gdy tam nie było to pytał na forach. Ty idziesz na łatwiznę. Może bez samorozwoju zapytaj jakiegoś czata AI. I daj sobie spokój z linuksem. Za cienki jesteś pomiędzy uszami. Radosław Glebicki -
W wersji 3.7.4 z Flatpaka sytuacja identyczna.
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Ustawienia wydają się być prawidłowe.
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
Zarejestrował się nowy użytkownik: jacekz
-
Zrobiłem to ale nie pomogło. Spróbuję przeinstalować albo może z innego źródła... Najpierw zobaczę ustawienia...
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
temat odpowiedział sunrise → retinol → Sprzęt i sterowniki
Przykro mi, ale mnie się już skończyły pomysły, niestety pod jedna nazwą występuje kilka modeli i być może akurat trafiłeś na nie działający. -
dobrze że ci się tylko wydaje... każdy kiedyś tak zaczynał. Nic nie wnosisz to nie komentuj . Od tego jest forum , jeśli nie rozumiesz tej formuły wzajemnego pomagania nie czytaj i nie komentuj . Idź dalej, ale przeglądając inne twoje wpisy to widzę że to twój "sport". smutne . no cóż takie jednostki też istnieją ... -
"And google it" będzie jaśniej? Wydaje mi się, że Linuks nie jest dla Ciebie. Pozdrawiam Radek Glebicki -
Audacity jest napisne w przedziwnej technologii zwanej wxwindows oraz wxgtk. Czasami ma swoje humory. U mnie działa. Może to więc jakieś ustawienia w samej aplikacji. Zamknij program, zamień nazwę katalogu audacity w katalogu .config na coś innego i uruchom Audacity ponownie.
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
zibi743 zaczął obserwować Audacity Zamyka Się
-
Witam. Mam problem z Audacity 3.7.4 Audacity instalowane z repozytorium. Nagrywam dźwięk, zapisuje go do projektu. Dodaję efekt wzmocnienia (dokładnie wyciszenia). Gdy daję zastosuj, Audacity zamyka się. Efekt nie zostaje zapisany. Po ponownym uruchomieniu edytora pojawia się okno odzyskiwania pliku i po chwili informacja o poprawnym odzyskaniu. Uruchomiłem Audacity z konsoli w celu zobaczenia informacji i otrzymałem coś takiego: zf@fedora:~$ audacity ALSA lib pcm_dsnoop.c:567:(snd_pcm_dsnoop_open) unable to open slave ALSA lib pcm_dmix.c:1000:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave ALSA lib pcm.c:2722:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.rear ALSA lib pcm.c:2722:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.center_lfe ALSA lib pcm.c:2722:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.side ALSA lib pcm_dmix.c:1000:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave Expression 'stream->playback.pcm' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 4645 Expression 'stream->playback.pcm' failed in 'src/hostapi/alsa/pa_linux_alsa.c', line: 4645 ALSA lib confmisc.c:165:(snd_config_get_card) Cannot get card index for -1 ALSA lib confmisc.c:165:(snd_config_get_card) Cannot get card index for -1 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ScreenToClient cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:56: Debug: ClientToScreen cannot work when toplevel window is not shown 00:12:57: Debug: SetTransparent() must be called before Show() (audacity:14058): Gtk-CRITICAL **: 00:13:01.788: gtk_file_chooser_widget_get_current_name: assertion 'priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_SAVE || priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_CREATE_FOLDER' failed (audacity:14058): Gtk-CRITICAL **: 00:13:01.789: gtk_file_chooser_widget_get_current_name: assertion 'priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_SAVE || priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_CREATE_FOLDER' failed (audacity:14058): Gtk-CRITICAL **: 00:13:01.789: gtk_file_chooser_widget_get_current_name: assertion 'priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_SAVE || priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_CREATE_FOLDER' failed (audacity:14058): Gtk-CRITICAL **: 00:13:01.789: gtk_file_chooser_widget_get_current_name: assertion 'priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_SAVE || priv->action == GTK_FILE_CHOOSER_ACTION_CREATE_FOLDER' failed *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug *** BUG *** In pixman_region32_init_rect: Invalid rectangle passed Set a breakpoint on '_pixman_log_error' to debug audacity: /builddir/build/BUILD/audacity-3.7.4-build/audacity-sources-3.7.4/libraries/lib-wave-track/WaveClip.cpp:2067: WaveClip::StrongInvariantScope::~StrongInvariantScope(): Warunek zapewnienia `mClip.StrongInvariant()' nie został spełniony. Przerwane (zrzut pamięci) Co można z tym zrobić? Brakuje elementów albo Audacity ich nie widzi... Używam również Ocenaudio i w nim mogę robić wszystko bez problemów.
- 11 odpowiedzi
-
- wzmocnienie
- dźwięku
-
(i 1 więcej)
Oznaczone tagami:
-
P: /devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A08:00/device:76/ELAN7001:00/wakeup/wakeup38 M: wakeup38 R: 38 J: +wakeup:wakeup38 U: wakeup E: DEVPATH=/devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A08:00/device:76/ELAN7001:00/wakeup/wakeup38 E: SUBSYSTEM=wakeup P: /devices/pci0000:00/0000:00:1e.2/pxa2xx-spi.3/spi_master/spi0/spi-ELAN7001:00 M: spi-ELAN7001:00 R: 00 J: +spi:spi-ELAN7001:00 U: spi V: spidev E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:1e.2/pxa2xx-spi.3/spi_master/spi0/spi-ELAN7001:00 E: SUBSYSTEM=spi E: DRIVER=spidev E: MODALIAS=acpi:ELAN7001: E: USEC_INITIALIZED=4370846 E: ID_VENDOR_FROM_DATABASE=ELAD srl P: /devices/pci0000:00/0000:00:1e.2/pxa2xx-spi.3/spi_master/spi0/spi-ELAN7001:00/spidev/spidev0.0 M: spidev0.0 R: 0 J: c153:0 U: spidev D: c 153:0 N: spidev0.0 L: 0 E: DEVPATH=/devices/pci0000:00/0000:00:1e.2/pxa2xx-spi.3/spi_master/spi0/spi-ELAN7001:00/spidev/spidev0.0 E: SUBSYSTEM=spidev E: DEVNAME=/dev/spidev0.0 E: MAJOR=153 E: MINOR=0 -
P: /devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A08:00/device:76/ELAN7001:00 M: ELAN7001:00 R: 00 J: +acpi:ELAN7001:00 U: acpi E: DEVPATH=/devices/LNXSYSTM:00/LNXSYBUS:00/PNP0A08:00/device:76/ELAN7001:00 E: SUBSYSTEM=acpi E: MODALIAS=acpi:ELAN7001: E: USEC_INITIALIZED=4361211 E: ID_VENDOR_FROM_DATABASE=ELAD srl