freezer Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 po update'cie yum'em firefox'a do wersji 1.5.0.7 firefox (_niedziała_ → nie działa) ORT prawidłowo.. niemoge wejść na żadną stronę z szyfrowaniem SSL ani TSL... czy ktoś wie jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Wrzesień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 Edycja->preferencje->Zaawansowane->Bezpieczeństo I tam zaznacz że chcesz obsługiwać ssl itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Wrzesień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 to mam zaznaczone i konfiguracja jest dobra bo jest taka sama jak przed updatem... komuniakt który wywala to: # Sprawdź, czy zainstalowany jest Menedżer zabezpieczeń (PSM). # Powodem tego błędu może też być niestandardowa konfiguracja serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Wrzesień 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 ok znalazłem rozwiązanie na grupie dyskusyjnej.. problem zniknął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 17, 2006 ok znalazłem rozwiązanie na grupie dyskusyjnej.. problem zniknąłNie bądź taki tajemniczy - podaj chociaż link albo najlepiej napisz pokrótce o co chodziło. Komuś jeszcze może się przydać. Dzięki. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszekduzy Napisano Wrzesień 20, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2006 po update'cie yum'em firefox'a do wersji 1.5.0.7 firefox (_niedziala_ → nie dziala) ORT prawidlowo.. niemoge wejsc na zadna strone z szyfrowaniem SSL ani TSL... czy ktos wie jak to naprawic ? ten sam problem: chodzi mi o niemoznosc wejscia na strone https://www.mbank.com.pl/ i mam pytanie czy do tego musi dzialac poprawnie java dowiazana do firefoksa czy tez polaczenie szyfrowane nie ma z java nic wspólnego ? P.s.W przegladarce zaznaczono odpowiednie opcje bezpieczenstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Wrzesień 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 problem można rozwiązać w prosty sposób.. odistalowujemy yum'em firefox'a pobranego z repo i teraz ściągamy sobie oryginalnego firefox'a ze strony www.firefox.pl rozpakowujemy paczke i klikamy dwarazy na skrypt "firefox" lub wywołujemy go spod konsoli. trzeba tak zrobić bo wersja FF z repo jest uszkodzona i niewyświetla stron HTTPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McMonster Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 Uszkodzona? Bez problemu włażę na stronę mBanku i inne strony https. Wina musiała leżeć gdzies indziej, paczka w repo jest na pewno dobra. [McMonster@Pegasus ~]$ rpm -q firefox firefox-1.5.0.7-1.fc5 [McMonster@Pegasus ~]$ uname -a Linux Pegasus 2.6.17-1.2187_FC5 #1 Mon Sep 11 01:17:06 EDT 2006 i686 athlon i386 GNU/Linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 (...)trzeba tak zrobić bo wersja FF z repo jest uszkodzona i niewyświetla stron HTTPSNa jakiej podstawie tak sądzisz? U mnie wszystko jest OK, a instalowanie binarek z paczki z firefox.pl oznacza problem przy każdej kolejnej wersji. No, może nie problem, ale łatwiej jest zrobić yum update firefox niż przeinstalowywać ręcznie za każdym razem, gdy pojawi się nowa wersja. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 21, 2006 Problem z https często pojawiał się w dystrybucjach testowych (zarówno FC4T jak i FC5T). Gdybym miał szukać rozwiązania problemu, pewnie wzorowałbym się na tych już rozwiązanych z Testów. Jeśli u Ciebie występuje, zdając się na moje rozumienie sprawy, masz jakieś niedystrybucyjne paczki, albo jakiejś ważnej Ci brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freezer Napisano Wrzesień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 22, 2006 no dobra ja mówie tylko ze umnie nie dziala... fedora zapewne wypuszcza dobre paczki do repo ale akurat umnie taka paczka szwankuje i podalem sposób rozwiazania problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smopi Napisano Grudzień 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 8, 2006 Odswieże temat: u mnie też wystąpił problem z wejściem na WSZYSTKIE strony https. Wyświetla się komunikat błędu -5990. Mam FF w wersji 1.5.0.8, system to FC6 zaktualizowany. Poszperałem trochę na różnych forach i znalazłem takie rozwiązanie: wejść w Edycja->Preferencje->Zaawansowane->Bezpieczeństwo->Weryfikacja i ustawić Nie używaj OCSP...... U mnie pomogło - może jeszcze komus się przyda Pozdrawiam, Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Grudzień 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 25, 2006 witam problem ten pojawił się u mnie po update ff do wersji 1.5.0.9-1.fc5, zmiana w zakładce bezpieczeństwo nie pomaga :| zaraz spróbuje pobrać ff ze strony zobaczę co b ędzie okej dopiero po ściągnięciu ff ze strony zadziałało jak należy... polecam jako najszybszy i najłatwiejszy sposób rozwiązania tego problemu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz_bozenski Napisano Grudzień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 a nie lepiej po prostu zaktualizować FF do wersji 2 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 26, 2006 zaktualizować FF do wersji 2Chyba ręcznie albo z repo testowych, bo w oficjalnych to jak na razie 1.5.0.9 A na temat aktualizacji z binarek ze strony FF to już powyżej się wypowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi