johnyk Napisano Marzec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 Witam, czy da się spowodowac sytucję, by menu gnome rozbudowane do trzech elementów (aplikacje, miejsca, system) znalazły się pod jednym przyciskiem jak w XFCE na ten przykład? Używałem XGCE i było nieźle ale miało kilka braków w umiejętnościach więc wróciłem do Gnome. Natomiast Gnome nie umie jednej rzeczy- zamiast pokazywać na panelu jaki program jest uruchomiony mogłoby pokazywać przycisk z ikoną tego programu tylko. To byłoby świetne. Ale się nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stiffler Napisano Marzec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 ppm na panel -> dodaj do panelu -> menu główne ps. wracam do żywych ma neta wreszcie na linie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 Dodaj do panelu -> menu główne Gnome. To powinno być to o co Ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Marzec 11, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 Dodaj do panelu -> menu główne Gnome. To powinno być to o co Ci chodzi. Tak! To jest to. Teraz jeszcze muszę pozbyć się menu Miejsca (zbędnę) zostawiając tylko asystenta tworzenia CD/DVD. Nie wiesz może gdzie to siedzi? Ale już dzieki za podpowiedź :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Marzec 11, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 11, 2007 hmm... tak mówiąc szczerze to nie wydaje mi się, żeby usunięcie tego było możliwe. A jeśli jest, to najprędzej gdzieś w gconfie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_MG Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Witam i dołączam się do zapytania. Zależy mi na dwóch rzeczach - chcę zmienić kolor czcionki i wywalić z menu sekcję "MIEJSCA". Jest na to jakiś sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Kwiecień 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 30, 2007 Witam i dołączam się do zapytania. Zależy mi na dwóch rzeczach - chcę zmienić kolor czcionki i wywalić z menu sekcję "MIEJSCA". Jest na to jakiś sposób? http://gnome-look.org/content/show.php/gno...r?content=47349 to sluzy do zmian kolorow w temacie gnome, moze ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr_MG Napisano Maj 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2007 Dzięki, programik się przydał. Pozostaje jeszcze kwestia wywalenia sekcji MIEJSCA - jakby ktoś miał jakiś pomysł proszę o info. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2007 Pozostaje jeszcze kwestia wywalenia sekcji MIEJSCAppm na "Miejsca" -> usuń z panelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Maj 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2007 ppm na "Miejsca" -> usuń z panelu? nie da się próbowałem i wywala wszystko pozdrawiam --edit-- później można ppm na pasku - dodaj do panelu - z listy menu główne GNOME i to co było jest teraz pod jednym przyciskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 4, 2007 [...]wywala wszystkoNo i sadzac z pierwszego postu w tym watku o to wlasnie chodzilo:czy da sie spowodowac sytucje, by menu gnome rozbudowane do trzech elementów (aplikacje, miejsca, system) znalazly sie pod jednym przyciskiem jak w XFCE na ten przyklad?Usunac tzw. "Pasek menu" a dodac "Menu glówne". [EDIT]Pomylily mi sie posty johnyk i mr_MG. Usuniecie samego "Miejsca" i pozostawienie "Aplikacje" i "System" to faktycznie nie przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rider3 Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 Ja mam pytanie z innej beczki, a mianowicie, czy da sie zmienic wyglad paskow narzedzi ? To znaczy ustawic im inny ksztalt, animacje, itd. Czy istnieja do tego jakies aplikacje poza kiba-dock, ktory nie wiem dlaczego nie chce mi dzialac ;/, nawet zadnego bledu nie wyswietla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 No i sądząc z pierwszego postu w tym wątku o to właśnie chodziło:Usunąć tzw. "Pasek menu" a dodać "Menu główne". A da się sprawić, żeby "Menu główne" odpalało się jako menu pulpitu (jak w każdym przyzwoitym WM? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2007 [...] żeby "Menu główne" odpalało się jako menu pulpitu[...]Czyli jak? Klikasz na "menu główne" i widzisz listę ikon/aktywatorów, które znajdują się pulpicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Lipiec 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2007 Czyli jak? Klikasz na "menu główne" i widzisz listę ikon/aktywatorów, które znajdują się pulpicie? Nie, odwrotnie. Chcę żeby prawy klik na pulpicie otwierał ,,Menu główne''. Tak jest w twm, mwm, fvwm, fluxbox, xfce, wmaker. To samo da się zrobić w kde, a w gnome jakoś nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi