Skocz do zawartości

Gnome- Menu

johnyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy da się spowodowac sytucję, by menu gnome rozbudowane do trzech elementów (aplikacje, miejsca, system) znalazły się pod jednym przyciskiem jak w XFCE na ten przykład? Używałem XGCE i było nieźle ale miało kilka braków w umiejętnościach więc wróciłem do Gnome. Natomiast Gnome nie umie jednej rzeczy- zamiast pokazywać na panelu jaki program jest uruchomiony mogłoby pokazywać przycisk z ikoną tego programu tylko. To byłoby świetne. Ale się nie da.

Dodaj do panelu -> menu główne Gnome. To powinno być to o co Ci chodzi.

Tak! To jest to. Teraz jeszcze muszę pozbyć się menu Miejsca (zbędnę) zostawiając tylko asystenta tworzenia CD/DVD. Nie wiesz może gdzie to siedzi?

Ale już dzieki za podpowiedź :-)

• 1 month later...
Witam i dołączam się do zapytania. Zależy mi na dwóch rzeczach - chcę zmienić kolor czcionki i wywalić z menu sekcję "MIEJSCA". Jest na to jakiś sposób?

http://gnome-look.org/content/show.php/gno...r?content=47349 to sluzy do zmian kolorow w temacie gnome, moze ci pomoże

[...]wywala wszystko
No i sadzac z pierwszego postu w tym watku o to wlasnie chodzilo:
czy da sie spowodowac sytucje, by menu gnome rozbudowane do trzech elementów (aplikacje, miejsca, system) znalazly sie pod jednym przyciskiem jak w XFCE na ten przyklad?
Usunac tzw. "Pasek menu" a dodac "Menu glówne".

[EDIT]Pomylily mi sie posty johnyk i mr_MG. Usuniecie samego "Miejsca" i pozostawienie "Aplikacje" i "System" to faktycznie nie przejdzie.

• 1 month later...

Ja mam pytanie z innej beczki, a mianowicie, czy da sie zmienic wyglad paskow narzedzi ? To znaczy ustawic im inny ksztalt, animacje, itd. Czy istnieja do tego jakies aplikacje poza kiba-dock, ktory nie wiem dlaczego nie chce mi dzialac ;/, nawet zadnego bledu nie wyswietla.

No i sądząc z pierwszego postu w tym wątku o to właśnie chodziło:Usunąć tzw. "Pasek menu" a dodać "Menu główne".

A da się sprawić, żeby "Menu główne" odpalało się jako menu pulpitu (jak w każdym przyzwoitym WM? ;))

Czyli jak? Klikasz na "menu główne" i widzisz listę ikon/aktywatorów, które znajdują się pulpicie?

Nie, odwrotnie. Chcę żeby prawy klik na pulpicie otwierał ,,Menu główne''.

Tak jest w twm, mwm, fvwm, fluxbox, xfce, wmaker. To samo da się zrobić w kde, a w gnome jakoś nie umiem.