mlody_bd Napisano Sierpień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2005 mam problem ze sterami nvidi dla fc4 po zainstalowaniu i konfiguracji X nie wstaja X ma ktos opis jak to zrobic z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 15, 2005 Napisz, jak instalowałeś (z paczki, czy instalatorem nvidii) oraz co dopisałeś (jeżeli w ogóle) do xorg.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Polecam ściągnąć yumex, zrobić jego update i automatycznie zainstalować stery do nvidia... i będzie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Przy okazji mam pytanie: pod FC4 nadal nie yest zalecana instalacja sterów instalatorem nvidii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 ymm... ja to zrobiłem z yuma Czyli odpowiedni rpm'ik i po kłopocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Strasznie się cieszę, że instalowałeś yumem, ale nie o to pytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 pod FC4 nadal nie yest zalecana instalacja sterów instalatorem nvidii? Nie jest i w ogóle nie będzie. Instalator nvidii nadpisuje pliki z paczki xorg-x11-Mesa-libGL i ewentualna aktualizacja systemu może spowodowac potem pad X-ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Sierpień 16, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 16, 2005 Ok, dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2005 Nie jest i w ogóle nie będzie. Instalator nvidii nadpisuje pliki z paczki xorg-x11-Mesa-libGL i ewentualna aktualizacja systemu może spowodowac potem pad X-ów. Ja miałem z tego instalatora zainstalowane na Fedorze 3. Po aktualizacji na 'czwórkę' nie było większych problemów z tym sterownikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 17, 2005 Ja miałem z tego instalatora zainstalowane na Fedorze 3. Po aktualizacji na 'czwórkę' nie było większych problemów z tym sterownikiem. A kiedy reinstalowałeś sterownik nvidii? Zaraz po zmienieniu jądra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 A kiedy reinstalowałeś sterownik nvidii? Zaraz po zmienieniu jądra? Po zrobieniu update'u przekompilowałem jądro i po restarcie, przed włączeniem X-ów, przeinstalowałem sterownik. I wszystko chodzi jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 przed włączeniem X-ów, przeinstalowałem sterownik. No właśnie. Przed. Aktualizacja zamazała biblioteki nvidii, ale te jeszcze były w pamięci więc wszystko działało. Potem przed włączeniem X-ów na nowo wgrałeś usunięte biblioteki nVidii. Gdybyś zrobił samą aktualizację X-ów, to mogłoby nie być tak różowo. Jak ktoś wie o co chodzi to od razu to naprawi, ale początkująca osoba będzie narzekać na skopane aktualizacje (co oczywiście nie byłoby prawdą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Sierpień 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 18, 2005 Miałem już kilka niemiłych doświadczeń z X'ami, więc teraz moim nawykiem jest po kompilacji kernela od razu wgrywać sterowniki. Tak mi to weszło w krew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi