#webboy Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 Witam! Wie ktoś jak zainstalować bootsplash (ekran bootowania- nie wiem czy dobrze tłumacze ) pod Fedorą Core 4. Znalazłem jeden opis, ale w tej dystrybucji nie działa. Chodzi np. o coś takiego: http://www.kde-look.org/content/show.php?content=29662. Jeśli możecie napiszcie co trzeba zrobić, albo zarzućcie jakiś link, bo na razie nic (przynajmniej działającego) nie znalazłem Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grs_84pl Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 put the Fingerprint dir in /etc/bootsplash/themes, edit the /etc/sysconfig/bootsplash, and run mkinitrd Siagnąlem to z tamtej strony. Jeszcze nie probwalem. Jak zrobie toci powiem czy dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#webboy Napisano Kwiecień 3, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 W Fedorze jest jakiś inny układ plików i nie ma /etc/sysconfig/bootsplash (sprawdzałem ten sposób na samym początku) Jeśli ci się uda zmienić bootsplasha napisz Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 W Fedorze jest jakiś inny układ plików i nie ma /etc/sysconfig/bootsplash Chodzi Ci o ten mały obrazek, który pokazuje się po tym jak wpiszesz login i hasło? Gnome: /usr/share/pixmaps/splash/gnome-splash.png KDE: /usr/share/apps/ksplash/Themes i potem trzeba pobiegać w podkatalogach. Zmiana motywów - gdzieś w menu znajdziesz opcję o dziwnej nazwie "Motyw" Zmiana motywu login menadżera w gdm: uruchom gdmsetup, na KDE się nie znam ale pewnie będzie podobnie. Aha, jest jeszcze splash.xpm.gz w /boot/grub. No i nie powstrzymam się od złośliwości. Znakomite rezultaty daje przeszukiwanie forum - gotowe odpowiedzi na każdy niemal temat, a już z pewnością na tak oczywisty Trzeba tylko zakres poszukiwań przestawić na "kiedykolwiek", chwilę pomyśleć i wpisać np."splash" Aż dziwne jak wielu z nas pytało już o to Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 3, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2006 No i nie powstrzymam się od złośliwości. Znakomite rezultaty daje przeszukiwanie forum - gotowe odpowiedzi na każdy niemal temat, a już z pewnością na tak oczywisty Trzeba tylko zakres poszukiwań przestawić na "kiedykolwiek", chwilę pomyśleć i wpisać np."splash" Aż dziwne jak wielu z nas pytało już o to Nie mogę powstrzymać się od dodania że opcja ta istnieje od zawsze, i na każdym forum... i SHOUTBOX to nie SZUKAJ.... ..a temat jest na pewno bo sam korzystałem wczoraj... mam teraz fingerprinta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#webboy Napisano Kwiecień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 WalDo nie chodzi mi o to. Zresztą nie pisałbym nowego tematu jakby chodziło mi o taką prostą rzecz, jak zmiana tła w grubie itp. (chociaż może ta z tematu też jest prosta ) Chyba źle mnie zrozumiałeś, więc objaśnie jeszcze raz sprawę. Chodzi o ekran, który pokazuje się po tym jak wybierzemy system Fedora w grubie przy włączaniu kompa. Taki kolorowy z obrazkiem komputera pośrodku, pod którym jest pasek postępu ładowania systemu. PS: znam opcję szukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Chyba źle mnie zrozumiałeś, więc objaśnie jeszcze raz sprawę. Chodzi o ekran, który pokazuje się po tym jak wybierzemy system Fedora w grubie przy włączaniu kompa. Czyżby to? http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=6568 Szczególnie dwie ostatnie wypowiedzi. Pozdr, W. P.S.Jak to ja pisałem? Szukaj, "splash", kiedykolwiek? [Edit] No dobra, było trochę inaczej, bo przez google "site:fedora.pl +splash +rhgb" W nietrafionych linkach (404 - Not found) trzeba usunąć string "site/" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
#webboy Napisano Kwiecień 4, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Dziękuje WalDo (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu, ale jak wpisałem w szukaj (i dalej wpisuje) nie pokazuje tego topica i dlatego wcześniej nie znalazłem. Innym razem bardziej się przyłoże Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi