Skocz do zawartości

Instalacja Bootsplasha

#webboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wie ktoś jak zainstalować bootsplash (ekran bootowania- nie wiem czy dobrze tłumacze smile.gif ) pod Fedorą Core 4. Znalazłem jeden opis, ale w tej dystrybucji nie działa. Chodzi np. o coś takiego: http://www.kde-look.org/content/show.php?content=29662. Jeśli możecie napiszcie co trzeba zrobić, albo zarzućcie jakiś link, bo na razie nic (przynajmniej działającego) nie znalazłem smile.gif

Pzdr

W Fedorze jest jakiś inny układ plików i nie ma /etc/sysconfig/bootsplash

Chodzi Ci o ten mały obrazek, który pokazuje się po tym jak wpiszesz login i hasło?

Gnome: /usr/share/pixmaps/splash/gnome-splash.png

KDE: /usr/share/apps/ksplash/Themes i potem trzeba pobiegać w podkatalogach.

Zmiana motywów - gdzieś w menu znajdziesz opcję o dziwnej nazwie "Motyw" tongue.gif

Zmiana motywu login menadżera w gdm: uruchom gdmsetup, na KDE się nie znam ale pewnie będzie podobnie.

Aha, jest jeszcze splash.xpm.gz w /boot/grub.

No i nie powstrzymam się od złośliwości.

Znakomite rezultaty daje przeszukiwanie forum - gotowe odpowiedzi na każdy niemal temat, a już z pewnością na tak oczywisty tongue.gif Trzeba tylko zakres poszukiwań przestawić na "kiedykolwiek", chwilę pomyśleć i wpisać np."splash" tongue.gif Aż dziwne jak wielu z nas pytało już o to tongue.gif

Pozdr,

W.

No i nie powstrzymam się od złośliwości.

Znakomite rezultaty daje przeszukiwanie forum - gotowe odpowiedzi na każdy niemal temat, a już z pewnością na tak oczywisty tongue.gif Trzeba tylko zakres poszukiwań przestawić na "kiedykolwiek", chwilę pomyśleć i wpisać np."splash" tongue.gif Aż dziwne jak wielu z nas pytało już o to

Nie mogę powstrzymać się od dodania że opcja ta istnieje od zawsze, i na każdym forum...

i SHOUTBOX to nie SZUKAJ....

..a temat jest na pewno bo sam korzystałem wczoraj... mam teraz fingerprinta tongue.gif

WalDo nie chodzi mi o to. Zresztą nie pisałbym nowego tematu jakby chodziło mi o taką prostą rzecz, jak zmiana tła w grubie itp. (chociaż może ta z tematu też jest prosta smile.gif ) tongue.gif Chyba źle mnie zrozumiałeś, więc objaśnie jeszcze raz sprawę. Chodzi o ekran, który pokazuje się po tym jak wybierzemy system Fedora w grubie przy włączaniu kompa. Taki kolorowy z obrazkiem komputera pośrodku, pod którym jest pasek postępu ładowania systemu.

PS: znam opcję szukaj wink.gif

Chyba źle mnie zrozumiałeś, więc objaśnie jeszcze raz sprawę. Chodzi o ekran, który pokazuje się po tym jak wybierzemy system Fedora w grubie przy włączaniu kompa.

Czyżby to? http://www.fedora.pl/forum/index.php?showtopic=6568 wink.gif Szczególnie dwie ostatnie wypowiedzi.

Pozdr,

W.

P.S.Jak to ja pisałem? Szukaj, "splash", kiedykolwiek? tongue.gif

[Edit] No dobra, było trochę inaczej, bo przez google "site:fedora.pl +splash +rhgb" smile.gif W nietrafionych linkach (404 - Not found) trzeba usunąć string "site/"