okay11 Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 po zainstalowaniu mplayer zgodnie z krokami w najczesciej czytanych newsach "instalacja mplayer" nie pojawia sie zgodnie (z krokiem 7 wg instruckji gnome/mulitmedia/ movie player....) sciezka gdzie moge odnalezc zainstalowany poprzez yum odtwarzacz mplayer....????po wpisaniu mplayer w uruchom program rowniez nie ma zadnego efektu.....natomiast w konsoli po tej komendzie pojawiaja sie mozliwe do wyboru opcje w mplayer...(np no sound itd.../) jak moge uruchomic mplayer??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Jeśli zainstalowałeś sam mplayer to będziesz mógł odtwartzać pliki wideo tylko w oknie i sterować za pomocą klawiatury. A jeśli chcesz mieć jakieś sterowanie myszą to musisz mu doinstalować jakieś skóry, wtedy będziesz miał widoczy jakiś interfejs i okno wideo. Najlepiej sprawdzić to klikając prawym przyciskiem myszy na jakimś pliku wideo i wybrać otwórz za pomocą i wpisz mu polecenie mplayer i ci pójdzie w samym oknie. A jak chcesz mu coś doinstalować to uruchamiasz yumex potem w polu filter wklepujesz mu mplayer i on ci wyszukuje wszystko co jest związane z tym odtwarzaczem, zaznaczasz co chcesz sobie zainstalować i wszystko Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Trzeba było instalować z paczek, to by się pokazał w menu. Aby było gui należy zainstalować paczke mplayer-gui. Jak kompilowałeś, to pewnie bez --enable-gui (czy jakoś) przy ./configure. Czyli bez rekompilacji możesz mieć tylko wersje na konsole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 Trzeba było instalować z paczek, to by się pokazał w menu. Aj – ja też coś skopałem a yumem instalowałem , i nie ma go ? To samo z xmms miałem – ale po 1dniu juz jest rpm -qa | grep xmms xmms-1.2.10-22.fc5 xmms-flac-1.1.2-26.fc5 xmms-mp3-1.2.10-3.lvn5 narka @lszk pomogło już jest pirut to zrobił rpm -qa | grep mplayer mplayer-1.0-0.37.pre7try2.lvn5 mplayer-fonts-1.1-3.lvn5 mplayer-gui-1.0-0.37.pre7try2.lvn5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rasp Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 (edytowane) Trzeba było instalować z paczek, to by się pokazał w menu. Aj – ja też coś skopałem a yumem instalowałem , i nie ma go ? Ja instalowałem z yuma i nie było żadnych problemów.. w menu pojawił się od razu.. wydaje mi się że tu nie ma znacznia czy instalujemy z paczek czy nie.. Pozdrawiam Rasp.. PS.(po przeczytaniu posta WalDo) Całkiem możliwe że sam przelogowałem się po instalacji mplayera.. i dlatego miałem skrót.. Edytowane Kwiecień 4, 2006 przez Rasp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 To samo z xmms miałem – ale po 1dniu juz jestA nie po jednym przelogowaniu przypadkiem? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 4, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2006 To samo z xmms miałem – ale po 1dniu juz jestA nie po jednym przelogowaniu przypadkiem? Głowy nie dam ( ale raczej nie) ale jakieś update coś mi do xmms ciągło , szczególnie bo do mp3 coś jeszcze pakowałem . Dobra przedtem skłamałem 2 dni go szukałem i tylko z konsoli umiałem odpalić Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi