sammael Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Witam! płytki wypalam programem k3b.niedawno kupilem nagrywajke DVD i nie wiem dlaczego niechce mi wypalac wlasnie plytek dvd z cd nie ma problemu.z gory dziekji za wszelka pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
booba Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Podpinam się pod pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 a co to znaczy, że nie chce? możesz jaśniej napisać...jakies komunikaty? jest tam opcja nowy projket dvd z danymi, nie obraź sie ale może wybierasz cd a nie dvd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael Napisano Kwiecień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 Nie obrazam sie:) wybieram opcje nowy projekt dvd niby cos tam pisze ze rozpoczyna zapis ale jakos mu to nie idzie "niepowodzenie" . ktos mi kiedys mowil ze trzeba jakis support dla dividi zainstalowac ale o co chodzi to niebardzo wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro33 Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 wybieram opcje nowy projekt dvd niby cos tam pisze ze rozpoczyna zapis ale jakos mu to nie idzie "niepowodzenie" . ktos mi kiedys mowil ze trzeba jakis support dla dividi zainstalowac ale o co chodzi to niebardzo wiem. Coś mi świta chyba miałem też problem z k3b (nie chciał wymazywać DVD-RW) a CD-RW mazał aż miło , to po aktualizacji przeszło obecnie używam GnomeBaker i już płyt DVD trochę nagrałem FC5 Narka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Kwiecień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 27, 2006 U mnie ładnie kasuje i nagrywa dvd (dzisiaj sobie kupiłem nagrywarkę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 U mnie ładnie kasuje i nagrywa dvd Tylko się upewniam: kasuje wcześniej nagrane DVD+/-RW czy tylko formatuje świeże? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Kwiecień 28, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 28, 2006 Przy -RW normalnie kasuje, a przy +RW wypisuje że nie trzeba formatować bo wystarczy nadpisać dane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny404 Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Witam też mam problem z k3b, ale trochę innej natury. Ściągnełem sobie z netu obraz iso jednej z dystrybucji live cd. Włanczam k3b wybieram z menu nagraj obraz cd.. i... kb3 wyłancza się bez najmniejszego komunikatu. Tak poprostu jakby nic się nie stało. Ogólnie część programów też mi się tak od siebie wyłancza. Ma to związek z ramem? mam niestety nie najlepszy memtest wykrył w niej jakiejś błędy. Może być jakaś inna przyczyna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 1, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 1, 2006 Odpal terminal, i uruchom k3b z terminala. Powinien w czasie uruchamiania wypisaywać komunikaty na ekranie - może napisze również jaka jest przyczyna błędu. I tak na marginesie: Włanczam [...] wyłancza.Rany Boskie, człowieku Na pstryczki od światła mówisz "włancznik"? Włącznik, włączam, wyłączam. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny404 Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Ortografia to nie moja najlepsza dziedzina ale mniejsza o to więc w terminalu sytuacja wygląda tak: k3b: symbol lookup error: /usr/lib/libk3b.so.2: undefined symbol: _ZN3KIO9NetAccess12mostLocalURLERK4KURLP7QWidget biblioteka jest zainstalowana tak przynajmniej rpm mnie poinformował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 k3b: symbol lookup error: /usr/lib/libk3b.so.2: undefined symbol: _ZN3KIO9NetAccess12mostLocalURLERK4KURLP7QWidget To raczej nie wygląda na kłopoty z pamięcią. Najbardziej prostackim sposobem byłoby chyba odinstalowanie k3B i ponowna instalacja. Najlepiej z pomocą yuma, żeby wszelkie zależności sobie posprawdzał. Pomysł jest raczej skuteczny, ale niezbyt elegancki - nie wyjaśnia podstaw problemu. Może ktoś jeszcze się wypowie w tym temacie? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny404 Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Dzięki ale co powiesz na to?!: yum remove k3b rpmdb: PANIC: fatal region error detected; run recovery error: db4 error(-30977) from dbenv->open: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery error: cannot open Packages index using db3 - (-30977) error: cannot open Packages database in /var/lib/rpm Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/yum", line 15, in ? yummain.main(sys.argv[1:]) File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 51, in main base.getOptionsConfig(args) File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 139, in getOptionsConfig self.doConfigSetup(fn = conffile, root = root) File "__init__.py", line 77, in doConfigSetup File "config.py", line 258, in __init__ File "config.py", line 365, in _getsysver TypeError: rpmdb open failed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Masz skopaną bazę RPM Wejdź do /var/lib/rpm i jako root zrób to: cp Packages Packages_old rm __db.* rpm --rebuilddb Powinno pomóc. Możliwe, że wówczas bez przeinstalowania zniknie również problem z k3b. Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menth0l Napisano Maj 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Maj 2, 2006 Co do problemów z nagrywaniem płytek DVD: u mnie występował problem z nagrywaniem jako user, pod rootem wszytsko szło poprawnie. Rozwiązaniem okazało się dodanie usera do grupy "disk". Może i u was zadziała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi