Skocz do zawartości

Jaki Będzie świat W 2015 Roku?

feodora

Rekomendowane odpowiedzi

Jak myślicie jak będzie wyglądał swiat.

1.Ciekawe czy powstanie jedno panstwo czyli taka republika galaktyczna na wzór Republiki z Gwiezdnych wojen????????????????

2.Czy przyszłe statki kosmiczne będą latały z prędkością większą niż prędkość światła w próżni???????????????????????????????????????????????????

Co wy o tym myślicie???????????????????????????????????????Wyraźcie swoje opinie

• Odpowiedzi 31
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Błagam, wyedytuj tego posta i wyrzuć trochę pytajników...

1.Ciekawe czy powstanie jedno panstwo czyli taka republika galaktyczna na wzór Republiki z Gwiezdnych wojen????????????????

Nie, a nawet jesli to szybko upadnie

2.Czy przyszłe statki kosmiczne będą latały z prędkością większą niż prędkość światła w próżni???????????????????????????????????????????????????

Niemożliwe biggrin.gif

Błagam, wyedytuj tego posta i wyrzuć trochę pytajników...

Nie, a nawet jesli to szybko upadnie

Niemożliwe biggrin.gif

skąd wiesz już można przesyłłłać całe encyklopedie z prędkością większąa niż światło

A w sprawie republiki moż na by było ogłosić na Zgromadzeniu Ogólnym ONZ ogłosić powstanie pierwszej Galaktycznej Republiki Taki Zamach Stanu

Po co tworzyć jakąś wielka republikę? To nie działa, wszystkie takie wielkie projekty ponadnarodowych supermocarstw upadały. Upadały po były tworzone nie dla dobra ludzi, ale z rządzy władzy

Istnieją wojska UNPROFOR i INTERPOL (międzynarodowa Policja Podległa ONZ) odpowiednio UNPROFOR stała by się armią Republiki a INTERPOL policją Republiki.Powstanie Republiki zlikwidowały by konflikty między państwowe zlikwidowały by też możliwoś wybuchu wojny między państwami o panowanie w Wszechświecie!!!!!!!!!!!Taka wojna o panowanie nad Wszeświatem

mogłaby zniknąć nasza Cywilizacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ale z Jednym państew to nie będzie wojna światowa tylko domowa

Powstanie Republiki zlikwidowały by konflikty między państwowe zlikwidowały by też możliwoś wybuchu wojny między państwami o panowanie w Wszechświecie!!!!!!!!!!!

A pomyślałeś o konfliktach wewnętrznych...?

A tak poza tym to przyznaj się, ile naprawdę masz lat. Na podstawie twoich postów NIGDY nie dałbym ci piętnastu.

Powstanie Republiki zlikwidowały by    konflikty między  państwowe zlikwidowały by też możliwoś wybuchu wojny między państwami  o panowanie w Wszechświecie!!!!!!!!!!!

A pomyślałeś o konfliktach wewnętrznych...?

A tak poza tym to przyznaj się, ile naprawdę masz lat. Na podstawie twoich postów NIGDY nie dałbym ci piętnastu.

a właś mam 15 lat.Republika jest potrzebna.Aktualnie istnieje ONZ,UE,Kongres AFrykański itd.....

I jeszcze wiele państw.Z Biegiem lat ludzie zrozumieją to i Z ONZ powstanie Republika Galaktyczna

jakbys sie ograniczył tylko do zdania o wieku byłbys wiarygodniejszy wink.gif

Organizacje miedzy narodowe - tak, imperium - nie. było kilka w historii, wszystkie równo upadały. Poza tym widze małe szanse na powstanie takowego w obecnej chwili. Przeksztłcenbie się jakies oraganizacji międzypaństwowej w imperium byłoby powolnym kilkudziesięcioletnim procesem (najazd kosmitów mógłby przyśpieszyć zjednoczenie ziemii)

Czytaliscie opowiadanie Dukaja "Ziemia Chrystusa"? tam było wyjaśnione co oznacza tworzenie sie na ziemi jedej silnej oraganizacji międzypanstwowej/jednego państwa biggrin.gif

I jeszcze wiele państw.Z Biegiem lat ludzie zrozumieją to i Z ONZ powstanie Republika Galaktyczna

Słuchaj, powinieneś startować do Sejmu! Zostałbyś posłem z ramienia Partii Galaktycznej. W gazetach w Układzie Kasjopei zostałbyś nazwany internacjonalistycznym populistą.

ONZ poza tym nie ma na celu stworzenia jednego państwa. Gdyby tak było, nie wstąpiłoby do niej tyle państw. Doceniam twoje zamiłowanie do kolektywizmu i jednoczenia, ale nie zapominaj, ze nie da się obecnie wyeliminować konfliktów wewnętrzych. Także w 2015 roku...

Aż kliknąłem na informacje o użytkowniku, bo myślałem, że wam się coś z tymi 15 latami porąbało, a tu naprawdę.. Ma tak wpisane, bo ja nie dam wiary za cały majątek wuja Billa, chyba, że zobaczę legitymację, albo... akt urodzenia biggrin.gif (mam dzisiaj wredny dzień, ale to chyba nie pierwszy twój taki temacik, więc moja wredność ma uzasadnienie. Poza tym... czy Ty masz może neostradę?? wink.gif )

A teraz co do Twojego pomysłu: Za dużo gwiezdnych wojen itp. Świetny film ogólnie, ale wszystko co dobre, w nadmiarze szkodzi.

Mówisz o UE... A ja mam ciągle wrażenie, że UE się rozpada z powodu wewnętrznych konfliktów... Hmmm.... Mylę się?? Poza tym, co ty tak z tą "Republiką Galaktyczną"?? Wiem, że to znowu efekt nadmiaru SW, ale przystopuj człowieku... Z gatunku który ledwo wystrzelił jedną malutką stacyjkę kosmiczną (no, 3, ale Mir to już historia, a o SkyLabie chyba mało kto nawet pamięta) chcesz robić panów wszechświata?? Zbiera mi się na większe wredności niż na wstępie... ]:->

I jeszcze, parafrazując słowa Smugglera z CDA: "Jaka być Twoja ojczysta języka, że tak słabo po polsku pisać ty, bardzo, bardzo??" (Gdybyś przyznał się do wieku to bym Ci odpuścił, ale piętnastolatek powinien umieć pisać gramatycznie. Tobie to kompletnie nie wychodzi, a na dodatek drzesz się jak przedszkolak broniący wymyślonej w piaskownicy teorii... Opanuj się i zacznij pisać jak na wiek przystało, albo przyznaj się do prawdziwej daty urodzenia.)

Przegiąłem? Oceńcie wink.gif

Aha! A jeśli chcesz wiedzieć co będzie za 9 lat, to radzę przerzucić się z literatury/filmów typu SF na cyberpunk. Albo chociaż zapoznać się z jego założeniami, bo mówi właśnie o tych okolicach czasowych - 10-20 lat w przód.

P.S. Do SW nic nie mam, ale przyznacie, że koleś przedawkował i to poważnie....

Dop. moderatora - przyganiał kocioł garnkowi... Świruję, nie ma co porównywać dwóch ortografów w dużym tekście do totalnego nieprzestrzegania zasad interpunkcyjnych i gramatycznych w dwóch zdanich...

Dop. Coppertopa wink.gif - Poprawiłem (mam nadzieję, że wszystkie bugi wink.gif ). Dzięki za korektę wink.gif

Ludzie!

Zejdźcie trochę na twardy grunt! biggrin.gif

Za 9 lat raczej niewiele się zmieni..., chyba że w ciągu najbliższych 6 lat zostaną dokonane jakieś odkrycia o fundamentalnym znaczeniu (co nie jest nie możliwe wink.gif ).

Ewentualnie jeśli jakiś idiota naciśnie nieodpowiedni guzik i zacznie wojnę atomową to będziemy mieli Fallout'a na żywo cool.gif.

Puki co, czeka nas wojna pod tytułem "Micro$oft kontra reszta świata".

pozdrawiam i życzę miłego wieczoru

mozna by tak siedziec i wymieniac ludzi chetnych do tworzenia imperiu bez opamietania...

wszystkie ich "imperia" wygladaja tak jak wygladaja, mozna co najwyzej poczytac w ksiazce do historii lub pojechac na wakacje obejrzec ruiny...

jak powiedzial ktos madry (Einstein):

"nie wiem jak bedzie wygladala III wojna swiatowa ale IV bedzie na maczugi"

a co do ortografii/gramatyki to juz nie jedno w RZyciu widzialem lamo.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...