Skocz do zawartości

Popularność Xgl'a

Coppertop

Popularność Xgl'a wśród userów FC  

36 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy masz ju? Xgl'a w swojej Fedorce?

• Tak, mam
      7
    • Mam, ale nie pod FC (pomijaj?c Koror?)
      2
    • Jeszcze nie, ale zamierzam zainstalowa?
      11
    • Nie, nie mam i nie zamierzam instalowa?
      10
    • Mam, ale nie dzia?a ;)
      3
    • Co to jest Xgl??
      3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

GeForce 2 MX 440 z 64M... Wiem, że XGL i Beryl działać będą na sterownikach nvidia-glx-legacy...

Jedna drobna uwaga - nie ma karty/chipsetu GF2 MX 440...

Jesli to GF2 to musi to byc MX 400, a jesli jest to na pewno MX 440 to jest to linia GF4.

BTW - zarowno GF2MX400 jak i GF4MX440 powinny bez problemu ruszyc na kmod-nvidia-96xx, wiec nie legacy.

IMHO - beryl + emerald powinny smigac bez problemow, no - moze odrobine wolniej niz goly GNOME (GNOME + metacity).

Pozdro

Jedna drobna uwaga - nie ma karty/chipsetu GF2 MX 440...

Jesli to GF2 to musi to byc MX 400, a jesli jest to na pewno MX 440 to jest to linia GF4.

BTW - zarowno GF2MX400 jak i GF4MX440 powinny bez problemu ruszyc na kmod-nvidia-96xx, wiec nie legacy.

IMHO - beryl + emerald powinny smigac bez problemow, no - moze odrobine wolniej niz goly GNOME (GNOME + metacity).

Pozdro

Hej, na GF4MX440 wcale nie jest wolniej z Berylem niż bez niego... :P

Tak coś mnie naszło na takie sprawdzenie.
Coppertop sonda jest tendencyjna ;) Brakuje opcji "Miałem, ale odinstalowałem", "Mam, ale nie korzystam".

Ja np. jakiś czas temu zainstalowałem sobie pod Gnome, obejrzałem, pobawiłem się, wyrębiste i oko cieszy, ale jak to już ktoś wcześniej powiedział używam tylko do drażnienia "windowsowców", że takiego bajeru nie mają ;) Czyli w zasadzie nie używam (XFCE 4.4 - chwała developerom ;) szczególnie tym, którzy wiedzą, że linucha instaluje się czasem na starociach takich jak mój)

@WalDo - rotfl, ta sonda ma 100 lat ;D Heh, poza tym, w dzisiejszych czasach nie ma już racji bytu, bo w FC6 jest AIGLX wbudowany i XGL już się nie liczy ;)

A Linux polega na wyborze ;) Ty wolisz XFCE, ja Gnome z Berylem. I wszyscy zadowoleni ;D Dla mnie po prostu Beryl czy Compiz to znacznie więcej niż gadżet do popisów przed Windowsowcami. Ułatwia i uprzyjemnia mi pracę.