Skocz do zawartości

Pomozcie Z Instalacja Tleena...

bohen25

Rekomendowane odpowiedzi

witam i zwracam sie z prosba mianowicie chodzi o instalacje tlena na fedorce.

prosze krok po kroku jakie pliki musze sciagnac i co pokolei instalowac zeby wszystko dzialalo.

probowalem sciagac rpm bo tam najlatwiejsza instalacja jest ale non stop jakis blad wywala,

pomozcie poczatkujacemu, jestem odciety od swiata.

z gory dziekuje

czy pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT jest w tlenie opcja zeby miec kontakt z uzytkownikami gg?

probowalem sciagac rpm bo tam najlatwiejsza instalacja jest ale non stop jakis blad wywala,

pomozcie poczatkujacemu,

jakich bibliotek brakuje?

jestem odciety od swiata.

to będziesz miał motywacje do działania ;)

czy pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT jest w tlenie opcja zeby miec kontakt z uzytkownikami gg?

jest pod linuksa klient tlena TleenX2 (dawno się nim nie interesowałem, więc dane mogą być nieswieże) ;)

możesz też użyć gg2 -> można podinstalować wtyczki do gg i tlena,

lub korzystać z jakiegoś komunikatora jabbera, np. psi -> założyć konto na jakmiś serwerze, który udostępnia "transporty" (będziesz mógł rozmawiać z userami gg i tlena)

kiedyś męczyłem temat tlena pod Linuksem, ale w końcu odpuściłem, wszystkie wymienione wyżej programy mi nie odpowiadały -> a to słaba historiia rozmów, a to słabe możliwości konfiguracji programów... albo w końcu nie podobał mi się wygląd ;)

tlena używałem w Windowsie tylko dlatego, że to bardzo dobry klient, większość moich znajomych korzysta z gg, dlatego zostałem przy kadu - bardzo dobry soft, spore możliwości konfiguracji, stale rozbudowywany... imho lepszy niż "oryginalne gg" - o szczegóły zapytaj ecika ;)

pozdro

dlatego zostałem przy kadu - bardzo dobry soft, spore możliwości konfiguracji, stale rozbudowywany... imho lepszy niż "oryginalne gg" - o szczegóły zapytaj ecika

Właśnie z tych względów ja też używam kadu i dlatego też był to jeden z moich pierwszych programów w Extras ;)

A jak jeszcze kiedyś tam zrobią obsługę innych protkołów to już w ogóle wypas będzie :)

witam i zwracam sie z prosba mianowicie chodzi o instalacje tlena na fedorce.

A musisz mieć Tleenx? Może lepiej zarejestrować się na jakimś jabberze, ściągnąć PSI i dodać wtyczki do Tlenu, GG i co tam jeszcze chcesz - wszystko w jednym (no, prawie wszystko, zależnie chyba od serwera jabbera).

A jeśli upierasz się przy Tleenx, to wystarczy poczytać uważnie stronę domową Tleenx (tleenx.sf.net) i znajdziesz link do paczek RPM, a po kliknięciu w ten link wyjaśnienia (http://zaskor.magma-net.pl/tlen).

Czasem trzeba ruszyć d... i poszukać, tym bardziej, że temat na tym forum (dawno bo dawno, ale jednak) był poruszany.

Pozdr,

W.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...