Michel Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Witam wszystkich chetnych do pomocy. Moja lista problemow jest dluga, ale dotyczy jednego problemu. Po probie instalacji Windowsa pozbylem sie gruba. Moje problemy zaczely sie juz wczesniej, a teraz chcialbym odzyskac wszystkie moje zdjecia ktore przechowywalem. Aktualnie chcialem przepartycjonowac dysk, aby zainstalowac Winde, zeby przez polaczenie sieciowe probowac przerzucic fotki z laptopa na stacjonarny. I tutaj zaczynaja sie problemy, bowiem komputer nie widzi dysku! Zaczynalem od knoppixa live cd, nie widzialo zadnego skutku, teraz probowalem z gparted, jednak sytuacja nie ulegla zmianie... Kompletnie nie wiem jak wybrnac z tej sytuacji, dlatego prosze o pomoc. Pozdrawiam Michal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 hmm ja nie miałem gruba ale partycje fdisk -l widział a wklep w konsole fdisk -l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano Wrzesień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 wpisalem fdisk -l w konsoli gparted, ale nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 (nie śmiać się) A coś Ci się fizycznie przypadkiem nie odłączyło? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano Wrzesień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Sprawdzalem, wyjmowalem kilka razy dysk, sprawdzilem czy styki nie sa krzywe... Nie wiem, jak z tego wybrnac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 No to ja tak jak sorror : (nie śmiać się) a jak BIOS? Widzi dysk czy nie? Pozdr, W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
broda Napisano Wrzesień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 wpisalem fdisk -l w konsoli gparted, ale nic sie nie dzieje okej, dla pewnosci, wpisz w terminalu: su - fdisk -l co zwraca polecenie fdisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michel Napisano Wrzesień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 11, 2006 Hmm, w ibm'owym biosie chyba nie ma takiej opcji... Zrobilem boot z hdd i wyskakuje mi komunikat PXE-E61 (o ktorym czytam), czyli dysk powinien widziec? Co pokazuje polecenie fdisk -l ? Nic nie pokazuje... jedynie przeskakuje na nastepna linie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi