szczur73 Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 Witam Chciałbym przygotować się do certyfikatów RHCT i RHCE. Są to certyfikaty Red Hata ale z tego co wiem to Red Hat jest teraz płatny a Fedora to jego...hmm.. bezpłatna wersja? Nie jestem zbyt zorientowany w tej kwestii także proszę o pomoc. Czy używając i ucząc się Fedory jestem w stanie przygotować się do takich egzaminów jak RHCT i RHCE ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Sz , 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 cos czuje ze zaraz admini Cie zwarnuja.. faq.fedora.plpoczytaj.. informacje o fedorze znajdzie na www.wikipedia.pl i na www.fedora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 coś czuje że zaraz admini Cię zwarnują.. Za co? Choć lepiej nie zadawać tego pytania... A tak wracając do tematu to chyba Fedora będzie odpowiednia , jednak widząc jakie pytanie zadajesz to długa droga przed tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 15, 2006 (edytowane) Czy używając i ucząc się Fedory jestem w stanie przygotować się do takich egzaminów jak RHCT i RHCE ? Jak chcesz miec dokladną kopie RHEL to zainteresuj sie CentOS-em. Na Fedorze tez sie spokojnie nauczysz - w koncu na niej bazują wydania RHEL. www.faq.fedora.pl poczytaj Ten adres jest błędny (powinno byc bez www). poprawione Edytowane Wrzesień 15, 2006 przez roger_sanchez87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Wrzesień 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 16, 2006 Naturalnie, ze uzywajac Fedory, jestes w stanie przygotowac sie do egzaminu na RHCT/RHCE. Musisz jednak wiedziec, ze sa to dosyc trudne egzaminy Liste wymagan znajdziesz pod tym adresem: https://www.redhat.com/training/rhce/examprep.html. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedoracoreuser Napisano Listopad 15, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 15, 2006 Na Fedorze tez sie spokojnie nauczysz - w koncu na niej bazuja wydania RHEL. A nie odwrotnie? gajowniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Listopad 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2006 A nie odwrotnie? gajowniku nie odwrotnie, Fedora jest poligonem doswiadczalnym dla RHEL, z tego wzgledu w Fedorze pojawiaja sie wszystkie nowosci ktore do RHEL najczesciej wchodza z opoznieniem jednak juz przetestowane i stabilne, ze wzgledu na to ze Red Hat udostepnia pakiety zrodlowe swojego sztandarowego systemu, powstaja darmowe odpowiedniki systemy Enterprise - np. CentOS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Listopad 24, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 24, 2006 przeciez mozesz sobie sciagnac RH ! do testow w sam raz i do nauki rowniez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Listopad 25, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2006 przeciez mozesz sobie sciagnac RH ! do testow w sam raz i do nauki rowniez. Dokladnie. Mozesz równiez sciagnac darmowa 30-dniowa wersje RHEL. Po wiecej info polecam zajrzec na http://www.redhat.com/rhel/details/eval/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Marek Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 witam, to mój pierwszy post widze, że kol. MonteChristo ma już RHCT, może podzieliłbyś się jakimiś doświadczeniami związanymi ze zdobyciem tego certyfikatu? np. jak się przygotowywałeś, z czego uczyłeś itp? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 witam ksiazki ksiazki i jeszcze raz ksiazki w sumie to proponuje pojsc na jakis autoryzowany kurs np altkom. potem zdac egzamin. kurs i egzamin nie jest dla osob, ktore nie maja nic wspolnego z RH. trzeba w tym siedziec zeby go zdac bo egzamin nie nalezy do latwych. na temat samego egzaminu nic nie powiem, bo nie moge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 na temat samego egzaminu nic nie powiem, bo nie moge Tak, podobno podpisuja cyrograf wlasna krwia a co do ksiazek: http://www.ebookshare.net/ pelno tam o linuksie PS: a tak na powaznie to z tego co czytalem to dostajesz komp z zainstalowanym RedHatem i musisz zdiagnozowac co jest nie tak i to naprawic. W sumie niewielki procent zdaje za pierwszym razem, jest zbyt malo czasu i wiekszosc podchodzi do egzaminu dwukrotnie. Wiec jezeli chcesz wiedziec to idz na egzamin zobaczysz co i jak i poduczysz sie do poprawki, fakt ze to wszystko troche droga impreza. A czego dotycza problemy, zapewne nie pulpitu tylko jak juz to dzialania samego serwera, czyli moze to bys problem z wlamem, apachem, selinux itp. PS2: nie mam certyfikatu ani nie podchodzilem do egzaminu tak pisze co przeczytalem ze stron oficjalnych i jakis przypadkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonteChristo Napisano Listopad 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 26, 2006 ja zdalem za pierwszym heh.. a cyrograf fakt podpisalem ... na stronie RH pisze co i jak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 Czy mogę szanownego kolegę MonteChristo spytać co dokładnie porabia na AGH? Jestem zainteresowany, bo tu studiuję (; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ci Napisano Listopad 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 27, 2006 Czy mogę szanownego kolegę MonteChristo spytać co dokładnie porabia na AGH? Jestem zainteresowany, bo tu studiuję (; Heh ja rowniez chcialbym spytac o pole "skąd: Rzeszow" w jego profilu. "Jestem zainteresowany, bo tu ..." mieszkam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi