syjamski_zbik Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Mam FC5, a w kompie kartę nvidii. Podczas próby zainstalowania sterowników, przy użyciu yuma, konsola wywala mi błąd takiej treści [/code]Error: xorg-x11-drv-nvidia conflicts with selinux-policy < 2.2.29-2.fc5 i na tym się zabawa kończy. Co mogę z tym fantem zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 Co mogę z tym fantem zrobić?A yum update był przedtem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 yum update yum yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2006 yum update yum yum update Wiedzialem dwa identyczne tematy, ten sam user i dwie niemal identyczne odpowiedzi. Schizofrenia forumowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjamski_zbik Napisano Wrzesień 27, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 Update yuma nic nie daje. Dalej ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 27, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 27, 2006 Update yuma nic nie daje. Update yuma miał byc do wykluczenie ewentualnych błędów podczas aktualizacji systemu. Zaktualizowałeś cały system? Co poakzuje: rpm -qa | grep selinux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syjamski_zbik Napisano Październik 6, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Nie aktualizowałem całego systemu. Tylko Kernel i Yuma. rpm -qa | grep selinux wywala coś takiego: libselinux-python-1.29.7-1.2 selinux-policy-2.3.7-2.fc5 selinux-policy-targeted-2.3.7-2.fc5 libselinux-1.29.7-1.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 6, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 6, 2006 Nie aktualizowałem całego systemu. Dlaczego? Masz dziurawy system podatny na ataki. rpm -qa | grep selinux wywala coś takiego: libselinux jest niezaktualizowane. libsemanage, libsetrans, libsepol też wypadałoby zaktualizowac. Dla pewnosci wpisze jeszcze yum clean all i powtórz operację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi