Skocz do zawartości

Montowanie Partycji Ext3 W Macosx 10.4.4 Intel

Hadron

Rekomendowane odpowiedzi

Hadron napisał:
... widac nie mozna miec oryginalego softu i hardweru bo i tak sie jest zlodziejem ...
IMHO to fałszywy wniosek, ale każdy może mieć własne poglądy, choćby nie wiem jak dziwaczne :P

Hadron napisał:
ps nie rozumiem waszej nieuprzejmosci
Co uważasz za nieuprzejmość? Że kamillys stwierdził, że jak na oryginalnym Macu, to da radę pomóc a jak system przerobiony na PC, to może być problem?

Tekst o Macu pominę, bo nie widzę nic szczególnego w tym sprzęcie, poza zwiększoną dawką problemów, wynikającą z rzadkości występowania.

Sam sugerujesz, że Twój MacOS może nie siedzieć na oryginalnym sprzęcie

Jak bym nawet nie mial oryginalnego Mac'a to co ?
a potem się obrażasz jak panienka.

Wyluzuj. Wystarczyło odpowiedzieć zwyczajnie: "Tak, mam oryginalny sprzęt" i nie naraziłbyś się na niezasłużone zarzuty.

... chcialem zauwazyc iz posiadanie nielegalnego windowsa jest powszechnie "akceptowane", w kadym badz razie nigdy nie spotkalem sie z pytaniem jakie mi zadal "kamillys" jak zadawalem gdziekolwiek jakiekolwiek pytanie o windowsie, a jak pisze o MacOSX od razu wysuwa sie podejrzenie "jak bym mial nielegalnego MacOSX"(nielegalny Windows TAK, MacOSX NIE) ---> to jest CHORE, gdzie konsekwencja? ... prosze w takim razie zadawac identyczne pytanie przy temacie zwiazanym z Windows ... trzeba przyjac za pewnik iz zadajacy pytanie posiada oryginalny soft, w innym przypadku takie pytanie insynuje iz kazdy piszacy jest potencjalnym zlodziejem co "ubliza niewinnemu autorowi postu"

Hadron napisał:
... chcialem zauwazyc iz posiadanie nielegalnego windowsa jest powszechnie "akceptowane",
Cudzysłów jak najbardziej na miejscu, a nawet jeśli tak jest to nie na tym forum.

Hadron napisał:
w kadym badz razie nigdy nie spotkalem sie z pytaniem jakie mi zadal "kamillys" jak zadawalem gdziekolwiek jakiekolwiek pytanie o windowsie
Czytaj uważnie. kamillys nie pytał, on po prostu stwierdził, że on lub ktoś inny pomoże o ile masz legalny (w tym przypadku oznacza to chyba "przewidywalny") system

Hadron napisał:
"jak bym mial nielegalnego MacOSX"
Ty tak napisałeś ;) Mnie się to skojarzyło, może niesłusznie, że dopuszczamy myśl, że posiadasz nielegalny system

Hadron napisał:
(nielegalny Windows TAK, MacOSX NIE) ---> to jest CHORE, gdzie konsekwencja?
patrz wyżej - jestem przeciwny zarówno nielegalnemu windowsowi jak i jakiemukolwiek innemu oprogramowaniu (np.powszechnie stosowany Photoshop - ile osób wydało kilka tysięcy, żeby go kupić?)

Hadron napisał:
... prosze w takim razie zadawac identyczne pytanie przy temacie zwiazanym z Windows ...
Pomijając sprawy legalności jeszcze raz podkreślę, że zachowanie MacOS na oryginalnym sprzęcie oraz na PC-ecie może się różnić co utrudnia pomoc. Windows (legalny czy nie) zachowuje się tak samo, nie odważyłbym się jednak rozwiązywać problemów z Windows eksperymentalnie zainstalowanym na Macu :)

Hadron napisał:
co "ubliza niewinnemu autorowi postu"
Jeszcze raz powiem - wystarczyło napisać "Tak, mam legalny soft na legalnym sprzęcie".

Pluje się ten, kto nie ma oryginała ;) po za tym zainstaluj maca 10.4.8. jak masz oryginała to bez problemu.

P.S. pytaj się lepiej na forach maka. jest kilka polskich.

P.S2: chyba te sterowniki są do oryginała, a nie maków z procesorami Pentium 4, amd athlon itp ;)

P.S3: na takich podróbkach nie działa 80% oprogramowania z maka.

P.S4: pytanie było celowe: montowanie ext3 w Mac OS X działa bez problemu tylko na makach od apple. Jak chcesz na blaszaku, to poszukaj takie forum, gdzie właśnie zajmują się takimi blaszakami z makiem.

P.S5: jak masz oryginała, to co szkodzi napisać: "tak, mam", a nie się pluć...

P.S6: za dużo edytuje...

kamillys napisał:
P.S2: chyba te sterowniki są do oryginała, a nie maków z procesorami Pentium 4, amd athlon itp ;)

P.S3: na takich podróbkach nie działa 80% oprogramowania z maka.

P.S4: pytanie było celowe: montowanie ext3 w Mac OS X działa bez problemu tylko na makach od apple. Jak chcesz na blaszaku, to poszukaj takie forum, gdzie właśnie zajmują się takimi blaszakami z makiem.

Tak tylko w kwestii uscislenia, bo zdaje sie ze komus cos umknelo - wiekszosc nowych oryginalnych komputerow z logo Apple i oryginalnym MacOSem jest wyposazona w procesory intela, wiec nie bardzo rozumiem teksty o blaszaku... chyba, ze miales na mysli to, ze Mac na intelu to juz nie Mac tylko blaszak ;) (BTW - nie jestes jedyna osoba ktora tak uwaza)

Pozdro

exbros napisał:

Tak tylko w kwestii uscislenia, bo zdaje sie ze komus cos umknelo - wiekszosc nowych oryginalnych komputerow z logo Apple i oryginalnym MacOSem jest wyposazona w procesory intela, wiec nie bardzo rozumiem teksty o blaszaku... chyba, ze miales na mysli to, ze Mac na intelu to juz nie Mac tylko blaszak ;)

Chodzi mi o komputery bez oryginalnego loga Apple(tzn. nie-maki). Zawsze można sobie podrobić logo ;).

pytanie nie miało zrobić zamieszania. jak wywołało to przepraszam. Pytanie było wbrew pozorom czysto-techniczne. Na nielegalnym mac os x naprawdę mało co działa w przeciwieństwie do nielegalnego windowsa. Wiem, bo sam testowałem. Nikogo nie chciałem posądzać o piractwo, ani nic w tym stylu.

Podsumowując: nadal nie wiemy czy Hadron ma oryginalnego MacOS-a na oryginalnym sprzęcie.

Wątek wbrew wcześniejszym zapowiedziom zostawiam. Jak ktoś tu zajrzy, to będzie wiedział jakie są skutki "rzucania się" zamiast udzielania prostych i czytelnych odpowiedzi.

Żeby nie przedłużać bezproduktywnej dyskusji zamykam temat.

Hadron jeśli nadal szukasz odpowiedzi załóż nowy temat i żeby uniknąć podobnej sytuacji wyjaw jak to jest z legalnością Twojego MacOS.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...