swiatex Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 (edytowane) Albo mi sie wydaje albo są poważne wycieki http://shots.osdir.com/slideshows/slidesho...e+6+screenshots pisze jako fc6 może się uda na jutro?? EDIT ftp://ftp.mirror.tw/pub/fedora/linux/core/6/i386/iso/ JEST!! JUPI :D:D Edytowane Październik 21, 2006 przez swiatex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 ftp://ftp.mirror.tw/pub/fedora/linux/core/6/i386/iso/ JEST!! JUPI :D:D a mi tu coś śmierdzi. FC-6-i386-DVD.iso 3442574 KB 2006-10-18 00:49:00 18.10 godz 00:49 ? i to pół godziny (Wed, 2006-10-18 00:25) po tym jak ukazał się ten artykuł ?? Dodatkowo żadnej oficjalnej zapowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 a mi tu cos smierdzi. Nic nie smierdzi. Po prostu serwer jest zle skonfigurowany i tyle. Takich bylo jeszcze ze dwa czy ze trzy. Ta informacja, która podajesz, byla wydana znacznie wczesniej. Patrz u zródel, a nie gdzie indziej → http://www.redhat.com/archives/fedora-anno...r/msg00005.html Oficjalne otwarcie mirrorów bedzie dopiero 24. Pliki obrazów nie powinny sie jednak juz zmienic → http://www.redhat.com/archives/fedora-test...r/msg00667.html Plik SHA1SUM jest tez poprawnie podpisany kluczem GPG. Zreszta juz o tym pisalem gdzie indziej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 21, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 udalo sie to komus juz sciagnac? jak tak to zapodajcie jakies namiary;] yeah fc666 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2006 udalo sie to komus juz sciagnac? Mi się w piątek udało ściągnąć dwa obrazy stąd → ftp://ftp.rediris.es/mirror/fedora.redhat/ podczas synchronizacji (leciało 2MB/s). Dzisiaj rano z tego tajwańskiego resztę, ale juz wolniej, bo tylko 200kB/s. Były jeszcze czynne dwa inne serwery, ale admini juz się zorientowali... Tak swoją droga to instalacja teraz FC-6 nie ma zadnego sensu, bo yum nie działa. Repozytorium core jest jeszcze zablokowane na mirrorach, a extras chyba dopiero w poniedziałek będzie zrobine dla FC6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Nic nie śmierdzi. Po prostu serwer jest źle skonfigurowany i tyle. Takich było jeszcze ze dwa czy ze trzy. Ta informacja, którą podajesz, była wydana znacznie wcześniej. Patrz u źródeł, a nie gdzie indziej → http://www.redhat.com/archives/fedora-anno...r/msg00005.html Szczerze powiedziawszy to widziałem to info na mailing liście też, tyle że nie zwróciłem wcześniej uwagi na datę, myślałem że zarówno tam jak i na portalu zostało info umieszczone w tym samym czasie. Tak więc jeśli to już faktycznie oficjalka to w porządku, cofam moje podejrzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Mi się w piątek udało ściągnąć dwa obrazy stąd → ftp://ftp.rediris.es/mirror/fedora.redhat/ podczas synchronizacji (leciało 2MB/s). Dzisiaj rano z tego tajwańskiego resztę, ale juz wolniej, bo tylko 200kB/s. Były jeszcze czynne dwa inne serwery, ale admini juz się zorientowali... Tak swoją droga to instalacja teraz FC-6 nie ma zadnego sensu, bo yum nie działa. Repozytorium core jest jeszcze zablokowane na mirrorach, a extras chyba dopiero w poniedziałek będzie zrobine dla FC6. za 4-5 h bedzie juz u mnie na dysku. zainstaluje ja dzisiaj, a updaty zrobie jak bedzie juz dzialac yum ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swiatex Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Czyli jednak to są dobre wersje?? Tyle że yum nie bedzie działac od wtorku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Czyli jednak to są dobre wersje?? Tak → http://www.redhat.com/archives/fedora-deve...r/msg00576.html Tyle że yum nie bedzie działac od wtorku? Do wtorku popołudnia, bo dopiero wtedy otworzą mirrory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysyr Napisano Październik 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 29 minut i jest u mnie, mam nadzieje ze sumy sie beda zgadzac bo sie zdenerwuje... instalacja, i otworze jakis temat relacje/uwagi ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiak Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Spoko masz racje karte trzeba wybrac tylko szkoda ze taka mi dali jak zakladalem neta i nie mialem na to wplywu ( poza tym nie wiem czy dalbym rade ja zmienic bo te cale MAC pierdoly nie zaleza ode mnie, czy admin sie zgodzi itd. wiecie jak to jest. Wole poszukac jakiegos rozwiazania i jakos to zainstaluje chocby nawet ndiswrappera, lub cos innego jak ktos by mial jakis pomysl to niech pisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 poza tym nie wiem czy dalbym rade ja zmienic bo te cale MAC pierdoly nie zaleza ode mnie"MAC pierdoły" można zmienić tak żeby pasowały do tej którą masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pysiak Napisano Październik 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 22, 2006 Wiem to kwestia dogadania sie z adminem. A jak juz to co moge kupic tanio i aby mialo wsparcie dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT ( tak abym na tym nie stracil sprzedajac d-linka 520+ i kupil za to cos z wsparciem dla (_linux'a_ → Linuksa) ORT) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mavik Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Wiem to kwestia dogadania sie z adminem. Nie! To kwestia użycia jednego polecenia w linuksie. man ifconfig Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 23, 2006 Nie! To kwestia użycia jednego polecenia w linuksie.Dokładnie A co do karty, to ja mam najtańsza kartę z chipsetem Realteka RTL8139 - Fedora wykrywa bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi