pigmey Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 Pomóżcie, (_niemam_ → nie mam) ORT pojęcia co się stało, po prostu nagle przestały mi działać programy do pobierania pakietów i aktualizacji systemu! kiedy wpisuje w konsoli "yum update" wyskakuje mi takie coś: Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories core [1/4] macromedia [2/4] updates [3/4] extras [4/4] Reading repository metadata in from local files Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/yum", line 29, in ? yummain.main(sys.argv[1:]) File "/usr/share/yum-cli/yummain.py", line 97, in main result, resultmsgs = do() File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 481, in doCommands return self.updatePkgs() File "/usr/share/yum-cli/cli.py", line 961, in updatePkgs self.doUpdateSetup() File "/usr/lib/python2.4/site-packages/yum/__init__.py", line 326, in doUpdateSetup self.up.doUpdates() File "/usr/lib/python2.4/site-packages/rpmUtils/updates.py", line 232, in doUpdates for (arch, e,v,r) in newpkgs[(n, a)]: ValueError: need more than 3 values to unpack Prosiłbym o szybką pomoc, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 Ja bym spróbował yum clean metadata a potem normalnie yum update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigmey Napisano Październik 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 teraz z kolei wyskakuje takie cos: Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories core [1/4] macromedia [2/4] updates [3/4] extras [4/4] Reading repository metadata in from local files updates : ################################# 686/1028Naruszenie ochrony pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 rpm -q python yum python-urlgrabber python-sqlite python-elementtree libxml2-python rpm -V python yum python-urlgrabber python-sqlite python-elementtree libxml2-python Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pigmey Napisano Październik 8, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 niestety, dalej to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 8, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 8, 2006 niestety, dalej to samo. gajownikowi chodziło raczej o to żebyś wkleił co wyświetliły te polecenia One nic nie naprawiają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi