MC' Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 Witam, Po długich walkach z bmp postanowiłem przenieść się na Kaffeine. W związku z tym mam kilka pytań. 1. Przy pierwszym uruchomieniu miałem komunikat, że nie ma jakichś bibliotek i dlatego niektóre funkcje programu będą niedostępne. Kliknąłem dalej nie sprecjalnie się wczytując. Teraz chciałbym donstalować te brakujące elementy ale niestety nie wiem jak wyświetlić okno z tym komunikatem. 2. Czy i jak można zainstalować inne silniki w Kafffeine (na razie mam tylko Kaffeine Xine, GStreamer i Osadzony odtwarzacz mediów )? 3. Co oznacza osadzony odtwarzac mediów? 4. Czy i gdzie są w sieci sórki albo graficzne wizualizacje do odtwarzanych dźwięków poza standardowymi? Z góry dziękuję za odpowiedź Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 1. Moze spróbuj wywalić jakis plik konfiguracyjny w twoim katalogu domowym. Przy następnym uruchomieniu utworzy go na nowo...a ty zobaczysz komunikaty startowe. 2. Nie wiem 3. Osadzony odtwarzacz multimediów to AFAIR element OLEpodobny do Konquerora. Konqueror(jak kiedyś - może ktoś pamięta? - Nautilus) ma technologię otwierania dokumentów wewnątrz swojego okna - bez (powiedzmy...) konieczności uruchamiania zewnętrznej aplikacji. 4. Google powienien wiedzieć... albo homepage projektu... albo IRC projektu... Albo jego dokumentacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 17, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 1. Moze spróbuj wywalić jakis plik konfiguracyjny w twoim katalogu domowym. Przy następnym uruchomieniu utworzy go na nowo...a ty zobaczysz komunikaty startowe. Tak próbowałem ale w katalogu domowym znalazłem tylko katalog .xine ale jego usunięcie nic nie dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 Tak próbowałem ale w katalogu domowym znalazłem tylko katalog .xineSprawdź ~/.kde/share/apps/kaffeine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 17, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 17, 2006 Jedną z tych bibliotek jest libdvdcss. Tej jednej mi brakowało, gdy po raz pierwszy uruchomiłem Kaffeine... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 18, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2006 Sprawdź ~/.kde/share/apps/kaffeine Tak właśnie tam jest taki plik wizard_stamp_v07 Wystarczy go usunąc by się pojawił komunikat startowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redhot Napisano Październik 26, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 Tak właśnie tam jest taki plik wizard_stamp_v07 Wystarczy go usunąc by się pojawił komunikat startowy - co i tak jest robotą bez sensu ba jak tylko zainstalujesz brakujące biblioteki (libdvdcss - do odtwarzania płyt dvd i win32codec) to kaffeine bez zachęty będzie tego używać. - gdy ktoś ma kartę dvb a kaffeine nie wykrywa jej to warto wejść w edycję (_urzytkownik_ → użytkownik) ORTów i dodać odpowiednie prawa. jak dla mnie to kaffeine jest bezkonkurencyjne. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Październik 26, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 26, 2006 Ale najdziwniejsze jest to że przez tą zabawę z plikami kaffeine mi się teraz nie otwiera. Po zainstalowaniu jeszce działało po reboocie po wpisaniu w konsoli kaffeine poprostu nic się nie dzieje a dostaje nowy propcik i tyle. Po klinięciu w ikonke coś się niby mieli mieli na panelu pojawia się miniaturka okna ale nagle i to znika i nic. Czy ktoś miał kiedyś podobnego buga? Jak sobie z tym poradzić ? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morg Napisano Listopad 2, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 2, 2006 Ale najdziwniejsze jest to że przez tą zabawę z plikami kaffeine mi się teraz nie otwiera. Po zainstalowaniu jeszce działało po reboocie po wpisaniu w konsoli kaffeine poprostu nic się nie dzieje a dostaje nowy propcik i tyle. Po klinięciu w ikonke coś się niby mieli mieli na panelu pojawia się miniaturka okna ale nagle i to znika i nic. Czy ktoś miał kiedyś podobnego buga? Jak sobie z tym poradzić ? Pozdr rpm -qa |grep kaffeine <kaffeine_jakas_wersja> rpm -e <kaffeine_jakas_wersja> yum install kaffeine Skasuj katalog kaffeine (opisany we wczesniejszych postach w .kde) i odpal jeszcze raz. Mi takie cos zazwyczaj pomaga jesli zwale jakas aplikacje, nawet jak zepsuje KDE to tez da sie bez klopotow go przywrocic do zycia z defaultowymi ustawieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j-23 Napisano Listopad 16, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 16, 2006 killall -i kaffeine Zabić kaffeine(3027)? (t/N) t Po tym uruchomić kaffeine jeszcze raz. Powinno pomóc. Po prostu czasem "zapomina" się zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi