Jump to content

Fc6 24.10.2006

Andrzej Orkan
 Share

Recommended Posts

• Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

jak sie ma łacze to sie ciągnie po 800kb/s .. niestety mi leci tylko te 340kb/s teraz ... odziwo mam 4mbit w lanie ;d ale z p2m to leci po 600-1200 kb/s ... szkoda ze ext3 . A co do ściągania na winie to nie ma różnicy , przynajmniej u mnie nie było , chyba , ze komp chodził 2 tydzien bez resetu ...

o czym wy mówicie 800kb/s

ściągam u kumpla 60kb/s

to i tak szybciej juz u mnie 40kb/s

i oczywiście pobieranie zacieło się na 81% bo sciaga przez windowsa

i wsysa jeszcze raz

Mówię o łączu jakie mam na uczelni na instytut informatyki jest przydzielone 10Mbit/s i dlatego takie prędkosci dochodzace do 1200KB/s czyli 1200*8= 9600Kb/s~9,5Mbit/s

jak nie było łącze podzielone to było grubo ponad 30Mbit/s ale te czasy bezpowrotnie mineły

w domciu jak mi się neo512 do 60KB/s rozbuja to jest super

a powinniśmy mieć takie łącza do domu ale to Polska trzeba się cieszyć że net jest (_wogóle_ → w ogóle) ORT tak dostępny nie nie narzekać na prędkosci bo jeszcze nie tak dawno SDI to był szczyt mażeń wielu z nas

Wajchę w piwnicy przełożył czy co? :P

A tak na serio to ten wątek staje się już bardzo dużym offtopem nie mającym nic wspólnego z FC6... Zmieńmy temat na "Moje przygody z DL FC6" i będzie jak znalazł:]

nie mam pojęcia

pisze na gg że prąd mu odłączył

może nie starczyło gniazdek i szukał wolnego?

nie wiem

ale właśnie wypalam płyte z ubuntu

i do puki nie będe mieć płyty z fc6 to staram się skonfigurować ubuntu

Niewiele tu info o FC6 jako takiej...

No to żeby było o FC6, jako takiej :) :

FC6 działa u mnie od wczoraj, wykonałem upgrade za pomocą yuma.

Wrażenia (generalnie pozytywne):

"kde-redhat"

"przede wszystkim gdy wykonałem poprzedni taki upgrade z fc4 na fc5, zrobiłem to za wcześnie, ponieważ repozytorium kde-redhat nie było jeszcze przygotowane na nową wersję i kilka tygodni minęło, zanim kde zaczęło u mnie działać poprawnie. Tym razem już w dzień premiery fc6 w repozytorium kde-redhat znalazł się katalog z właściwym release'em. A dziś znów wykonam update, ponieważ w tym repozytorium pojawiła się właśnie wersja kde 3.5.5.

"Speedtouch"

Ponadto - w fc5 od początku miałem problemy ze sterownikami do speedtouch'a 330 - nie ładował się przy starcie, musiałem przeładowywać moduł za pomocą skryptu podczas bootowania, a w ostatniej wersji kernela (build 2200) nawet to nie pomagało, musiałem kilkakrotnie próbować przeładowywać ten moduł już po starcie systemu, i za którymś razem dopiero załapywał. Wraz z zainstalowaniem FC6 z jądrem 2.6.18-1.2798.fc6 problem zniknął.

"gspca"

pojawił się problem z kompilacją sterownika do kamerki internetowej gspca - okazuje się, że w fc6 do kompilacji nie jest potrzebny include linux/config.h - i tego include'a po prostu już nie ma w tej dystrybucji. Na tym też wywalała się kompilacja. Wystarczyło usunąć ze źródeł sterownika z pliku gspca_core.c linię #include <linux/config.h>, aby kompilacja zakończyła się sukcesem. Powiadomiłem już o tym autora sterownika, według niego jest to znana cecha kernela 2.6.19, którą fedora zaaplikowała już do kernela 2.6.18-1.2798.fc6.

Nie powiem nic o instalatorze, ponieważ instalowałem z sieci i wykonywałem upgrade, więc o nowym wyglądzie też niewiele mogę powiedzieć - zachowałem stare ustawienia i stary wygląd.

to tyle z mojej strony