Skocz do zawartości

Dyskusja O (_linuxie_ → Linuksie) ORT

Andrzej Orkan

Rekomendowane odpowiedzi

Pod adresem http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=37&w=51621864 toczy się dyskusja nt Windowsów i jest wiele postów o Linuksie przy okazji, najlepsze wycinki (ortografia i składnia oryginalne):

"Linux jest systemem typu BSD"

"ten (_linuks_ → Linux) ORT jest do d., bo nikt nie wie jak zainstalować mysz szeregową, "Simsy nie chodzą", i nie wiadomo

gdzie jest foder "Moje Dokumenty".

"Widziałaś kiedyś te darmowe oprogramowanie Linux, że tak je polecasz?"

"Co do (_linuxa_ → Linuksa) ORT...Owszem jest szybki,stabilny,ale.. ma jedną wadę główną.Spróbujcie zainstalować np.80-100 programów...Chyba,że używa sieo do przeglądania internetu."

"A jaka alternatywe mi polecasz dla EuroPlus+ Angielski z Cambridge? i jak

generalnie wyglada sytuacja z narzedziami jezykowymi pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT?"

"ale już z otwarciem pliku open offica w wordzie możesz zapomnieć - oczywiście

można zapisac do w innym formacie np rich tex format ale osoba do której

wyślesz wiadomość np jakąś tabelkę albo umowę i otworzy ją w wordzie - to

niestety formaty się rozsypią a czasami brakuje np. polskiej czcionki niestety

ale w firmie gdzie reszta świata pracuje w wordzie zainstalowanie open offica

zamiast worda bedzie kosztować was mnóstwo nieporozumień stresów i odbieraniem

telefonów z cyklu "co mi pani tu przysłała ja tego nie mogę otworzyć". Nie

polecam word jest o niebo lepszy -pracowałam na open officie jakieś 1,5 roku z

ulgą wróciłam do worda... "

"dokumentow nie przesyla sie w .doc ani w .odt tylko w .pdf do ktorego openoffice umozliwia zapis, w przeciwienstwie do worda. wtedy nie ma szans zeby cokolwiek sie popsulo."

"w domyślnej konfiguracji oferowanej przez różne dystrybucje dla "normalnych" użytkowników szybkość ładowania się systemu i wykonywania programów jest podobna jak Windows"

Więcej już mi się nie chciało kopiować wypowiedzi, ale uśmiałem się po pachy.

Więcej już mi się nie chciało kopiować wypowiedzi, ale uśmiałem się po pachy.
No coś Ty? Same wypowiedzi wybitnych specjalistów od Linuksa ;) SIMSy ważna rzecz, no i faktycznie nie da się otworzyć dokumentu *.odt w Wordzie :D

Całkiem niezłe i "profesjonalne" wypowiedzi. Chociaż z jednym się zgodzę (przynajmniej częściowo), z przedostatnim, bo faktycznie czasem wygodniej (i bezpieczniej) jest wysłać coś pdfem (chyba, że to ma być potem modyfikowane u kogoś to się wtedy nie sprawdza). Co do reszty to miałem niezły ubaw ;)

Najlepiej przestać czytać fora takich portali jak onet, gazeta itd Dyskusja na nich zazwyczaj do niczego nie doprowadza, wcześniej czy później się kończy na wyzwiskach lub licytowaniu "kim to się nie jest". Tylko czas na czytaniu tych głupot się traci.

Najlepiej przestać czytać fora takich portali jak onet, gazeta itd Dyskusja na nich zazwyczaj do niczego nie doprowadza, wcześniej czy później się kończy na wyzwiskach lub licytowaniu "kim to się nie jest". Tylko czas na czytaniu tych głupot się traci.

czas się traci, ale czasem pomaga na złe samopoczucie :)