Skocz do zawartości

Fc6 I Mirrory

syjamski_zbik

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie brzmi: z jakich mirrorów pobieracie najnowszą Fedorę? Ja pobierałem obraz iso DVD przy wykorzystaniu wget. Trzykrotnie z polskich serwerów . Pobieranie przebiagało bez zakłóceń. Za każdym razem obraz zawierał jakieś błędy, przez co nie mogłem zainstalować ani nawet zaktualizować systemu !!

Ja ściągałem z bit torrenta. Na początku brałem z mirrorów polskich i niemieckich, ale pościągnięciu 1 CD sprawdzałem sumy kontrolne i za każdym razem dechy. Wtedy na stronie red hata oprócz mirrorów była informacja o bit torrencie. Pod Windows ściągnąłem klienta, plik wsadowy do ściągnięcia FC 6, potem obraz DVD, nagałem, sumy się zgodziły i zainstalowałem FC 6. Prędkość transferu plików była taka sama jak z mirrorów. Informacje o tym znalazłem we wcześniejszych postach na tym forum.

Moje pytanie brzmi: z jakich mirrorów pobieracie najnowszą Fedorę? Ja pobierałem obraz iso DVD przy wykorzystaniu wget. Trzykrotnie z polskich serwerów . Pobieranie przebiagało bez zakłóceń. Za każdym razem obraz zawierał jakieś błędy, przez co nie mogłem zainstalować ani nawet zaktualizować systemu !!

ja ściągałem CD: drugie, trzecie i piąte miało błędy, ale zainstalowałem; problem z SHA1 jest taki, że nigdy nie wiadomo jak duża część sprawdzanego pliku jest popsuta; możliwe, że nie da się zainstalować pakietu python-devel, albo kdewebdev; swego czasu instalowałem Auroksa i okazało się, że instalacja wywalała się przy którymś z pakietów OO.org; po prostu je odhaczyłem w anakondzie i zainstalowałem poźniej przy użyciu yuma

na twoim miejscu spróbowałbym zainstalować, tylko nie szalej z wyborem pakietów; trzymaj się swojego minimum