Roni83 Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Witam Mam taki kłopot gdy chcę zaktualizować fedore pojawia mi się kłopot z brakiem połączenia sieciowego ale połączenie jest bo internet działa komunikatory działają itd. Miałem wcześniej ten sam kłopot ale na A12. Ale od jakiegoś czasu korzystam z Fedory Core 6 i jest dosłownie ten sam błąd Poza tym że na fedorze chodzi mi płyniej internet . (http://jazz-linux.org/forum/index.php?topic=6.0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Mam taki kłopot gdy chcę zaktualizować fedore pojawia mi się kłopot z brakiem połączenia sieciowegoRozumiem, że chodzi o aktualizację yumem (ew.nakładka yumex)? A nie masz przypadkiem wyjscia przez proxy? Sprawdź w komunikatorach i przeglądarce. Jeśli jest tak jak podejrzewam, to w /etc/yum.conf trzeba dopisać to samo proxy wraz z portem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roni83 Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Nie łącze się przez żadne proxy tylko przez router Linksys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 A na czym w takim razie polegają problemy? Daj z konsoli "yum update" i pokaż co wyrzuca na ekranie. Może to tylko problem z mirrorami? Ja u siebie musiałem zakomentować "mirrorlist" i odkomentować "baseurl" bo mi jakimiś błędami z jednego z mirrorów sypało. Zresztą na ten temat to były już wątki na naszym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roni83 Napisano Grudzień 11, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Po wpisaniu yum update po długiej chwili wyskakuje to Loading "installonlyn" plugin Setting up Update Process Setting up repositories Could not retrieve mirrorlist http://mirrors.fedoraproject.org/mirrorlist?repo=core-6&arch=i386 error was [Errno 4] IOError: <urlopen error (110, 'Przekroczony czas oczekiwania na po\xc5\x82\xc4\x85czenie')> Error: Cannot find a valid baseurl for repo: core Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRIFI Napisano Grudzień 11, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 11, 2006 Hmmm może być taki problem, że złe adresy DNS ściąga z routera (czy coś w tym stylu)... w każdym raze chodzi o to żeby ręcznie w ustawieniach sieci wpisać DNS, a DNS-y możesz sobie zobaczyć wchodząc na swojego routera i tam powinna być zakładka DNS Dla tpsa neo DNS-y 194.204.152.34 <<pierwszy 217.98.63.164 << jako drugi Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roni83 Napisano Grudzień 12, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2006 Wielkie dzięki GRYFI ale teraz po aktualizacji nie mogę się zalogować. napisałem posta w Administracji Fedorą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi