skv4r Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Jestem nowy w (_linuxie_ → Linuksie) ORT ale zadowolony hehe:) i mam takie pytanko: jak sie robi paski na gorze pulpitu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 a masz KDE czy Gnome? w KDE prawy klawisz myszki na pasku -konfiguracja panelu i wybierasz by był na górze :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skv4r Napisano Sierpień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 mam gnome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale naciśnij środkowy klawisz myszy na pasek i przeciągnij na górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skv4r Napisano Sierpień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 tzn dokladnie to chodzi mi o to jak zrobic taki ladny pasek jaki mozna spotkac na zdjeciach ze zmodyfikowanym wygladem gnome. chyba nie pokrecilem zabardzo hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi... Jeśli chcesz dodatkowy pasek to na głównym naciśnij prawy klawisz myszy i wybierz Nowy Panel. Być może zaobaczyłeś jakiś ładny pasek na screenie Gnome'a z preinstalowanym Gdesklets - właśnie tym programikiem się zainteresuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skv4r Napisano Sierpień 29, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 _PaT masz racje to bylo to. noi zaintersowalem sie tym programikiem tylko ze instalacja sprawia mi problemy:( jakas pomoc?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Najlepiej usuń wszystko co do tej pory zainstalowałeś (rpm -e nazwa_pakietu) i zainstaluj gdesklets za pomocą apt-get (apt-get update; apt-get install gdesklets) lub yum (nie używam, więc nie znam poleceń). Pewnie jak ładnie poprosisz to ktoś z forum da Ci link do "pewnej" paczki z tymże programem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 Jemu raczej chodzi o pasek, jaki jest w standardowym GNOME (bez Bluecurve). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
switch Napisano Sierpień 29, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2004 myszka nad paskiem, prawy klawisz - Właściwości - w zakładcce Ogólne wybiersz Ułożenie i dajesz Góra. Tyle. Koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Sierpień 30, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2004 Witajcie ! A czy ktos mogłby mi wytlumaczyc jak zrobic sobie cos takiego : (prosba , deskletow nie pojalem to moze chociaz ten pasek sobie zrobie ) Polecam zrobienie wszystkim paska górnego ( Aplikacje Operacje ).Trzeba na początku przyzwyczaić się do paska na górze,ale taki jest wygodniejszy i z czasem nie będziemy chcieli wracać do dolnego. Na takim pasku możemy umieszczać aplety.Opisze pare zaistalowanych u mnie : Netspeed 0.9.2 - pokazuje in i out z sieci (szybkość połączenia) Monitor sieci 0.13 - pokazuje ikonke sieci , świecą się dwa monitorki jeden in drugi out Red Hat Network Alert Notification Tool 2.1.4 - pokazju czy są nowe updates do dystrybucji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexiej Napisano Wrzesień 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 25, 2004 A czy ktos moze mi powiedziec jakie ma repozytoria do apt-a dla gdesklets, w standardowych nie ma byłbym bardzo wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi