Andrzej Orkan Napisano Grudzień 21, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 21, 2006 mam firefoxa 1.5.0.9 i fc6, gdy przewijam zawartość strony www to wzrasta ostro zużycie procka (na chwilkę - na czas przewijania) do 100%, a że mam laptopa to wiatraczek zaczyna szumieć na maxa. efekt mam nie tylko pod compizem ale też pod gołym fluxboxem da się jakoś ten efekt zmniejszyć ustawieniami firefoxa? czy odciążać cały system (usługi) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 mam firefoxa 1.5.0.9 i fc6, gdy przewijam zawartość strony www to wzrasta ostro zużycie procka (na chwilkę - na czas przewijania) do 100%, a że mam laptopa to wiatraczek zaczyna szumieć na maxa. efekt mam nie tylko pod compizem ale też pod gołym fluxboxem da się jakoś ten efekt zmniejszyć ustawieniami firefoxa? czy odciążać cały system (usługi) ? Mogę Cię tylko pocieszyć że mam to samo ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 Niestety Firefox ostatnio jakby stanął w miejscu, a ta wersja 2.0 powinna raczej nazywać się 1.6. Osobiście powoli się przesiadam na Operę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 u mnie działa dobrze, ale mam Firefoksa 2.0 ściągniętego po prostu z mozilla.com; wersja z paczki jest rzeczywiście trochę mułowata i ma mnóstwo niepotrzebnych langpacków, przez co dłużej się uruchamia napisz też jakie masz zainstalowane dodatki, może to któryś z nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 ja mam ff 2.0 z repo testing i nie jestem zadowolony -bardzo czesto sie zwiesza a jeszcze czesciej sam sie wyłącza... do tego nie mam podpowiedzi przy błędach w pisaniu w ff i w ogole jakies takie zle wrazenie -ale sie pomecze az 2.0 wyjdzie w extras albo core (nie jestem pewien) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 ja mam ff 2.0 z repo testing i nie jestem zadowolony -bardzo czesto sie zwiesza a jeszcze czesciej sam sie wyłącza... do tego nie mam podpowiedzi przy błędach w pisaniu w ff i w ogole jakies takie zle wrazenie -ale sie pomecze az 2.0 wyjdzie w extras albo core (nie jestem pewien) Tylko jak chcesz to zainstalować wersje 2.0 na 2.0 przez yum? Bo odinstalowanie jak już pisałem jest no cóż niepoprawne ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalzaq Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 @da_niel: to sobie poczekasz do kolejnej wersji Fedory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Grudzień 22, 2006 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 u mnie działa dobrze, ale mam Firefoksa 2.0 ściągniętego po prostu z mozilla.com; wersja z paczki jest rzeczywiście trochę mułowata i ma mnóstwo niepotrzebnych langpacków, przez co dłużej się uruchamia napisz też jakie masz zainstalowane dodatki, może to któryś z nich napisałem wyżej że mam firefoxa 1.5.0.9, ale rozumiem że nie jestem z problemem sam :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 a jaki problem ściągnąć na chwilkę Firefoka 2.0 ze stronki Mozilli i sprawdzić czy dobrze działa? no i co, że nie z paczki? jeden program można ściągać ręcznie po każdej aktualizacji zainstalu tylko pakiet compat-libstdc++-33, bo oficjalny Firefox się bez tej biblioteki nie uruchamia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Grudzień 22, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 22, 2006 witam napisałem wyżej że mam firefoxa 1.5.0.9, ale rozumiem że nie jestem z problemem sam :/ mam identyczne zachowanie i tez 1.5.0.9 temperatura rośnie do 58 stopni i wiatrak mieli niestety nie wiem jak to zmienić zbyt mała wiedza niestety pewnie za czym coś wymyśle będę już w piórniku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2006 Tylko jak chcesz to zainstalowac wersje 2.0 na 2.0 przez yum? Bo odinstalowanie jak juz pisalem jest no cóz niepoprawne ;( mialem na mysli to, ze zaczekam na pierwsze aktualizacje ff 2.0 czyli, nie wiem, moze 2.0.1 bedzie w repo tzn tez slyszalem, ze w repo 2.0 ma byc dopiero w FC7 :-/ ale mam nadzieje, ze jednak cos sie zmieni i bedzie wczesniej czyli jak najszybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
da_niel Napisano Grudzień 23, 2006 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2006 ok, that did it... wyrzucilem ff 2.0 -yumem razem z zaleznosciami (troche ich bylo) ale zrobilem sobie liste i je wszystkie pozniej zainstalowalem spowrotem... bezposrednia przyczyna bylo to, ze nie moglem wejsc na ten topik zeby przeczytac co napisalem wczoraj w nocy bo nie pamietalem :-/ tiaaa i jak mi sie zaczynal wylaczac to sobie powiedzialem 'dosyc tego dobrego' i go hmmm usunalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi