muru Napisano Styczeń 2, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 2, 2007 Witam, mam mały albo i duży problem, mianowicie: nie działa mi głos odtwarzany z xmms'a i realplayera (film się włacza ale trochę skacze), a podczas pracy w gnomie słychac jakies tam soundy (typu kliknięcie myszą). Mam zintegrowanego relteka AC'97 na Epoxie z KT 600, red hata 9, filmy, kotre odtwarzam są w formacie rmvb, wiec to raczej nie codeci, no i zainstalowałem nowe sterowniki. Moze mieliście juz podobny problem? PS nie chciałbym instalowac nowszego jądra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roger_sanchez87 Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 Masz Red Hat 9? Może system jest już za stary żeby posiadać sterowniki do Twojej karty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 3, 2007 PS nie chciałbym instalowac nowszego jądraTu już nie nowsze jądro, ale nowszy system by się przydał Sprawdź na początek czy wszystkie suwaki w mikserze są wysunięte na maksa (no powiedzmy na 90%). Niestety nie pamiętam już jak to wyglądało w RH9 (wszak to już chyba ze 4-5 lat minęło), ale zobacz czy masz polecenie "amixer" i jeśli tak to u mnie sprawdził się prosty skrypt: #!/bin/bash amixer set 'Master' 100% on amixer set 'Line' 100% on amixer set 'PCM' 100% on amixer set 'IEC958,0' off amixer set 'IEC958,1' off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Styczeń 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 4, 2007 Jeśli w GNOMe są dźwięki to znaczy, że twoja karta nie ma sprzętowego miksowania. czyli tylko jeden program może korzystać z karty dźwiękowej w danej chwili. Musisz wyłączyć dźwięki systemowe w gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muru Napisano Styczeń 5, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 zadzialalo polecenie amixer , tylko dlaczego bylo slychac dzwieki dzieki wielkie PS xmms nie ruszyl, ale on nawet nie probuje tego odtworzyc, moze update pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Styczeń 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 5, 2007 RH9? Sitko.... Czemu nie updateujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi