Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

XP domyślnie nie widzi EXT3. Są pewne programy, które to umożliwiają, ale nie radzę ich używać do zapisu (co najwyżej do odczytu). Co do partycji "wymiany" to przecież na upartego możesz sobie na windowsowym "C" utworzyć katalog gdzie będziesz w miarę potrzeby kopiował pliki z Linuksa :) Aha i nie zapomnij utworzyć sobie partycji SWAP. :P

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Heya

 

Dopiero teraz zainstalowałem, za pierwszym razem ISO nie przeszło testu sum kontrolnych, drugi raz ściągnąłem, to znów płyta nie przeszła checkmedia, wypaliłem jeszcze raz na innym kompie i poszło. Niby jest ok. oczywiście nic nie działa od razu, brakuje kodeków itd., wiem wiem, długa droga przede mną ale w sumie się nie śpieszę.

 

Pierwsze wrażenie mam takie że 7mka zaczyna przypominać taki jeden system z firmy na M. Nawet się zawiesiła przy zmianie tapety, komunikat: program nie odpowiada, możesz czekać albo zakończyć natychmiast czy jakoś tak.

 

Jedna rzecz mnie jeszcze niepokoi, modem włączyłem po starcie F7, wiec ręcznie uruchomiłem sieć, bez problemu załogowałem się jako root i generalnie ok., chodzi. Ale kiedy chciałem włączyć aktualizację nie mogłem się już zalogować. Z resztą już nigdzie nie mogłem, do ustawień systemowych etc, po wyskakiwaniu okienka do hasła roota wpisuje hasło, klikam ok. i nic, okienko znika i nic. Przy wyłączaniu jedna linia na czerwono: anacrom zawiódł. ???

 

Pozdrawiam

Zepp

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

co do urachamiania z tym rootem dopisz moze taka linijke (u mnie pomoglo) w /home/twojuzytkownik/.bashrc

 

xhost + > /dev/null

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Pierwsze wrażenie mam takie że 7mka zaczyna przypominać taki jeden system z firmy na M. Nawet się zawiesiła przy zmianie tapety, komunikat: program nie odpowiada, możesz czekać albo zakończyć natychmiast czy jakoś tak.

To ja bym powiedział iż masz poważne problemy ze stabilnością ale sprzętu.

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

ja mam to samo

fedora 7 chodzi po prostu jak stara krowa

sprzęt

Sempron 2800+

512Ram

Nforce 256Mb

15Gb Partycja (_linuxa_ → Linuksa) ORT i 1024Mb na swapa

 

pozatym dodam że fedorka 6 chodziła sprawnie i szybko

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×