damianes Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 Error: Cannot find a valid baseurl for repo: core Na tym się kończy coś co powinno być istalacjją po poleceniu yum install kadu Co mam zrobić? Uprzedzam, że jak w temacie, linuksa mam od 2 dni... Czy czegoś mi brakuje czy to po prost moja niewiedza i ( o zgrozo) kłopoty z angielskim? Ech. Czekam na pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fdtech Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 Prawdopodobnie były problemy z serwerami. Chyba, że coś mieszałeś w /etc/yum.conf lub /etc/yum.repos.d/* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 Error: Cannot find a valid baseurl for repo: coreAlbo problem z serwerami z repo albo wejdź do odpowiedniego pliku w /etc/yum.repos i odkomentuj (usuń "#") z linii rozpoczynającej się od mirrorlist i zakomentuj ("#" na początku linii) baseurl. Ale tak jak fdtech stawiam na problem (tymczasowy) z serwerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 12, 2007 może polecenie: "yum clean all" pomoże?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianes Napisano Styczeń 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Clean all to jakiś żart? Skojarzenie mam w tej chwili jedno : format. Dzisiaj żaden błąd się nie pokazał, nawet wszystko udało miu się skończyć. Za sprawą małego complete na końcu Ale co z tego... Czy mogę zapytać, gdzie mogę znaleźć cokolwiek co się instaluje? Operacja kończy się sukcesem, ale nic mi po tym, bo nie wiem gdzie to znaleźć. (czy ludzie z takim stanem wiedzy też mogą przebywać na forum?) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razor Napisano Styczeń 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Clean all to jakiś żart? Skojarzenie mam w tej chwili jedno : format. smile.gif Dzisiaj żaden błąd się nie pokazał, nawet wszystko udało miu się skończyć. Za sprawą małego complete na końcu smile.gif Ale co z tego... Czy mogę zapytać, gdzie mogę znaleźć cokolwiek co się instaluje? Operacja kończy się sukcesem, ale nic mi po tym, bo nie wiem gdzie to znaleźć. (czy ludzie z takim stanem wiedzy też mogą przebywać na forum?) smile.gif Pozdrawiam Odpowiedź jest bardzo prosta. Jeśli zainstalowałeś kadu to możesz wpisać w konsoli 'kadu' i enter albo włączasz je przez menu->internet->kadu (ikonę możesz przeciągnąć na pulpit). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Styczeń 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Clean all to jakiś żart? Skojarzenie mam w tej chwili jedno : format. smile.gif Poczytaj wpierw co to jest YUM, a potem co daje ci komenda yum clean all :-) Podpowiem Ci, to nie jest format... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianes Napisano Styczeń 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 13, 2007 Już wszystko działa. Uff... Forum jak widzę jest całkiem przyjazne nawet dla osób, które piszą małe herezje, bo podejrzewam, że w moim wypadku tak jest Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi