Skocz do zawartości

Błąd(?) W Install Kadu

damianes

Rekomendowane odpowiedzi

Error: Cannot find a valid baseurl for repo: core

Na tym się kończy coś co powinno być istalacjją po poleceniu yum install kadu

Co mam zrobić? Uprzedzam, że jak w temacie, linuksa mam od 2 dni... Czy czegoś mi brakuje czy to po prost moja niewiedza i ( o zgrozo) kłopoty z angielskim? Ech. Czekam na pomoc.

Error: Cannot find a valid baseurl for repo: core
Albo problem z serwerami z repo albo wejdź do odpowiedniego pliku w /etc/yum.repos i odkomentuj (usuń "#") z linii rozpoczynającej się od mirrorlist i zakomentuj ("#" na początku linii) baseurl.

Ale tak jak fdtech stawiam na problem (tymczasowy) z serwerami.

Clean all to jakiś żart? Skojarzenie mam w tej chwili jedno : format. :)

Dzisiaj żaden błąd się nie pokazał, nawet wszystko udało miu się skończyć. Za sprawą małego complete na końcu :) Ale co z tego... Czy mogę zapytać, gdzie mogę znaleźć cokolwiek co się instaluje? Operacja kończy się sukcesem, ale nic mi po tym, bo nie wiem gdzie to znaleźć.

(czy ludzie z takim stanem wiedzy też mogą przebywać na forum?) :)

Pozdrawiam

Clean all to jakiś żart? Skojarzenie mam w tej chwili jedno : format. smile.gif

Dzisiaj żaden błąd się nie pokazał, nawet wszystko udało miu się skończyć. Za sprawą małego complete na końcu smile.gif Ale co z tego... Czy mogę zapytać, gdzie mogę znaleźć cokolwiek co się instaluje? Operacja kończy się sukcesem, ale nic mi po tym, bo nie wiem gdzie to znaleźć.

(czy ludzie z takim stanem wiedzy też mogą przebywać na forum?) smile.gif

Pozdrawiam

Odpowiedź jest bardzo prosta. Jeśli zainstalowałeś kadu to możesz wpisać w konsoli 'kadu' i enter albo włączasz je przez menu->internet->kadu (ikonę możesz przeciągnąć na pulpit).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...