@Kamills Napisano Styczeń 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2007 Mam pytanie czemu jak mam azureusa pokazuje mi się błąd DHT?? pod windowsem takiego nie mam. Pokazuje się DHT za firewallem. Kamills Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 17, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 17, 2007 Pokazuje sie DHT za firewallem.Otwórz porty na firewallu (UDP i TCP). Dobrze jest jak port, na którym dziala Azor nie jest standardowym portem BitTorrent (6880-6889). Znajdz jakis wolny, wysoki port np. 55555 i dodaj regulki do iptables. Cos w rodzaju: iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 55555 -j ACCEPT iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 55555 -j ACCEPT Bardziej wypasiona wersja dajaca mozliwosc logowania i latwego wyszukiwania polaczen torrenta w /var/log/messages polega na utworzeniu nowego osobnego lancucha i poprzedzenia zapisu w syslogu jakims charakterystycznym prefiksem iptables -N torrent iptables -A torrent -m limit --limit 15/min -j LOG --log-prefix "TORRENT: " iptables -A torrent -j ACCEPT iptables -I INPUT -p tcp -m tcp --dport 55555 -j torrent iptables -I INPUT -p udp -m udp --dport 55555 -j torrent Port ten musisz wpisac w Konfiguracja->Serwer->Port TCP nasluchu polaczen przychodzacych. Czasem trwa dosc dlugo (u mnie czasem do 4-8 minut) zanim "lampka" NAT na pasku statusu zmieni sie na zielona. Aha, ten 55555 to tylko przyklad - sprawdz czy przypadkiem nie jest przypisany do jakies uslugi, czyli czy nie wystepuje w /etc/services Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Kamills Napisano Styczeń 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2007 THX używałem standardowych portów może dlatego a przekierowania sobie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 19, 2007 THX używałem standardowych portów może dlatego a przekierowania sobie robiłemRozumiem, że działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi