Skocz do zawartości

Jaka Najlepsza Drukarka Pod Fedorę 6

darcon

Rekomendowane odpowiedzi

Jest za dużo drukarek żeby można było odpowiedzieć na to pytanie. Samsung oficjalnie wspiera Linuksa. Mam akurat ML-1610 i mogę ją polecić, chociaż są problemy ze sterownikami przy najnowszej wersji cups (Jak kupiłem i zainstalowałem było ok, po aktualizacji systemu wyszły problemy. Drukarkę jednak udało się zainstalować i wszystko działa ok). Nie polecam kupowania za to atramentówek. Ceny nie różnią się zbytnio od monochromatycznych laserowych a koszt utrzymania jest o wiele większy.

Pozdrawiam

Nie polecam kupowania za to atramentówek. Ceny nie różnią się zbytnio od monochromatycznych laserowych a koszt utrzymania jest o wiele większy.

To zależy ile się drukuje. W dodatku w atramentówce będziemy mieli kolory, a laserowa-kolorowa to wydatek kilku tysięcy...

Ja mam HP PSC C3180(360zł) i wszystko działa bez problemów (jest to urządzenie wielofunkcyjne). Czarny zasobnik kosztuje 60 zł. Koszty wydruku zależą generalnie od tego ile drukujemy:p. Ja nie wiele, więc atramentówka mi wystarcza w zupełności.

ja mam samsunga SCX-4100, jest to drukarka laserowa, nie droga i działa pod linuxem. Są sterwoniki na cd dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT jak i na stronie WW samsunga. Były z nią czsem problemy, ale w większości była to moja wina + kwestia ustawień. Ogólnie to polecam Samsungi oraz drukarki laserowe czarno białe, kolor chyba nie jest najważniejszy :/ Jeżeli chodzi o mnie to czarno biala drukarka wystarcza mi calkowicie. Tooner kosztuje ok 300 zł, ale starcza na 3000 stron

dzięki wszystkim.

Zadałem to pytanie bo mnie już skręcało że nie ogę zainstalować swojego lexmarka z35. ale po wielu próbach udało się.

Ale dzwoniłem do pomocy technicznej lexmarkai klienci tam pracujący (przynajmniej ten co odebrał telefon) dał mi do zrozumienia że ich firmę nie interesuje współpraca i budowa sterowników dla (_linuxa_ → Linuksa) ORT, i że popierają jedyną słuszną (wg niego) firmę i system.

Teraz drukarka mi działa ale nikomu więcej nie polecę zakupu badziewia pod tytułem LEXMARK.

Także miałem takie cudo jak lexmark model z705, którego nie mogę za nic w świecie zainstalować, męczyłem się z nim ponad tydzień, aż w końcu wrzuciłem go do pudełka i wyniosłem na strych. Zdecydowałem się na zakup jednej z najtańszych drukarek laserowych Samsunga ML-2010P (ok 300zl) Do wyboru miałem jeszcze lexmarka (390zl), którego oczywiście od razu odrzuciłem i HP 1018, (400zl) który był pod każdym względem gorszy, po za tym nie chciałem płacić za firmę 100zl wiecej. Instalacja sterowników odbyła się bez większych kłopotów. Jedynym minusem jest to, że na sterach linuksa nie można drukować znaków wodnych, ale przecież mało kto tego potrzebuje.