olej3232 Napisano Kwiecień 12, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 12, 2007 Miałem podobny problem! Po instalacji sterowników (oczywiście z nowym jądrem) Zloguj się jako root i wpisz yum update u mnie ściągło ponad 800MB ale pomogło śmiga aż miło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonio Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 Witam, mam podobny problem, też z nvidią geforce 4 mx 440. Wszystko niby w porządku, ściągnąłem sterowniki 96xx ze strony nvidia, bo nei wiem czemu, ale sterowników kmod-nvidia-96xx w repo nie mam. Wyłączyłem x'y (init 3), i odpaliłem instalator .run. Jednak wyskakuje mi takie coś: Unable to find the kernel source tree for the currently running kernel. Please make sure you have installed the kernel source files for your kernel; on Red Hat Linux Systems, for example, be sure you have the 'kernel source' rpm installed. If you know the correct kernel source files are installed, you may specify the kernel source path with the --kernel-source-path command line. kernel-devel mam zainstalowane, ktoś z Was wie może o co chodzi ? : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi1981 Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 poszukaj na forum to znajdziesz bo było wałkowane to samo milion razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonio Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 To może podpowiedz mi coś chociaż. Bo wpisanie w wyszukiwarke całej frazy "Unable to find the kernel source tree for the currently running kernel" wyświetla mnóstwo wyników. Może to czego szukam znajduje się pod inną nazwą ? : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Wrzesień 20, 2008 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 20, 2008 To może podpowiedz mi coś chociaż.Sądzę, że chodzi o: ściągnąłem sterowniki 96xx ze strony nvidia A jeśli chodzi o F9 to faktycznie temat sterów był wałkowany do znudzenia. Polecam uważne przestudiowanie mojej sygnaturki - może pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi