MC' Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 Witam, W krusaderze miałem ustawiony jako katalog startowy pewien katalog, który istniał jeszcze za poprzedniej instalacji - już nie istnieje. Teraz za każdym uruchomieniem krusadera wyskakuje mi błąd że katalogu tego nie ma i otwiera mi się w "/". Próbowałem ustawić domyślnie ładowany katalog na domowy tj. Ustawienia-> Zachowaj pozycję. Niestety dalej ten problem pozostał. Mało tego (_wogóle_ → w ogóle) ORT nie mogę zmienić ścieżki startowej dla tego programu. Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 W opcjach krusadera jest osobna opcja do ustawiania ścieżki startowej. Ta opcja ma priorytet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 9, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 W opcjach krusadera jest osobna opcja do ustawiania ścieżki startowej. Jakoś nie widze tej opcji. Mógłbyś napisać co masz na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 Kurcze jestem pewien ze ostatnio to ustawialem, a teraaz rzeczywiscie nie moge znalezc ...nie wiem czy to nie byl first time wizard .. Co masz ustaowinoe w profilu na zakdace STart programu? Prubowales usunac /home/sebool/.kde/sharale e/config/krusaderrc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Luty 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 9, 2007 W opcjach krusadera jest osobna opcja do ustawiania sciezki startowej.Od wersji chyba 1.60.0 ta opcja zniknela W pliku ~/.kde/share/config/krusaderrc poszukaj sekcji [startup] i tam "Left Tab Bar", "Right Tab Bar". Wyglada na to, ze nie dzialaja opcje z tej sekcji "Left Panel Homepage" i "Right Panel Homepage". [Edit] z tym, ze te opcje beda nadpisywane przy zamknieciu programu. [end of Edit] Co do priorytetów to najwazniejsze sa opcje podawane bezposrednio do programu wiec w pliku startowym (skrócie czy jak tam zwal) podaj opcje "--left <path>" oraz "--right <path>" odpowiednio dla lewego i prawego okienka. Wywolanie z linii komend moze wygladac tak krusader --left /sciezka/w/lewym/panelu --right /sciezka/w/prawy/panelu i w tym stylu trzeba zmodyfikowac wpis w menu. Mozna tez od razu odpalac z zakladkami w kazdym oknie np. krusader --left $HOME,/usr/bin --right /media,/etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Luty 10, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 10, 2007 Faktycznie zmiana w krusaderrc pomogła dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi