honest_sith Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 czy ktos juz robil taki trick ze na dysku ma winde i fedore? najlepszy program rozruchowy to lilo na fedore? chce sobie zrobic taki podzial dysku zeby na windzie tylko grac a wszystko inne na (_linuxie_ → Linuksie) ORT i mam pytanie ile dysku mam udostepnic windzie (caly to 160gb)? czy na tej partycji z winda beda instalowane wszystkie gry czy nie? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 13, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 No chyba większość osób ma dwa systemy na jednym dysku na tym forum . Co do programu rozruchowego to grub się nadaje. mam pytanie ile dysku mam udostepnic windzie (caly to 160gb) musisz zostawić na Linuksa przynajmniej z 5-6Gb, ale to jest minimum. Jeżeli instalujesz gry na windowsie to nie zapiszą się one na partycji linuksowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honest_sith Napisano Luty 13, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 13, 2007 jesli na windzie bede tylko gral to ile miejsca musze miec na partycji z winda?? reszte czyli muzyka, filmy i inne pierdoly beda na partycji z linuxem, czyli wydaje mi sie, ze partycja z linuxem powinna byc wieksza. załozmy, ze 60GB-winda, 90-fedora. czy takei rozwiazanie bedzie poprawne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Renegade Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Wszystko zależy jakie te gry będziesz miał , windzie nawet 5 GB wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honest_sith Napisano Luty 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 chyba jednak zrezygnuje z windy xD nie chce jej miec chociaz ze zwgledu na to ze bedzie mnie kusic zeby z niej korzystac jak cos sie "zepsuje" w (_linuxie_ → Linuksie) ORT kupie sobie cedege i bede mogl grac! dobry wybor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Cedega nie wspiera wszystkich gier z windowsa a nie które, nie są niestety po instalacji grywalne, ale na pewno znajdziesz coś dla siebie. Tu masz listę gier http://www.transgaming.org/gamesdb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppertop Napisano Luty 14, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Zainteresuj się też bazą aplikacji działających pod Wine - http://appdb.winehq.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honest_sith Napisano Luty 14, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2007 Zainteresuj się też bazą aplikacji działających pod Wine - http://appdb.winehq.org/ wine jest stare przeciez cedega jest nowsza juz ja sciagam wersje 5.2.9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 15, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 wine jest stare :?: :?: :?: Czy Ty aby wiesz w ogole o czym mowisz? Nowa wersja wine wychodzi srednio co miesiac... chyba czegos nie rozumiesz i przywiazujesz zbytnia uwage do numerkow... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honest_sith Napisano Luty 15, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2007 :?: :?: :?: Czy Ty aby wiesz w ogole o czym mowisz? Nowa wersja wine wychodzi srednio co miesiac... chyba czegos nie rozumiesz i przywiazujesz zbytnia uwage do numerkow... Pozdro no to mi to wytlumacz ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 no to mi to wytlumacz ;| Prosze bardzo Ostatnia (spaczkowana i lezaca na repozytoriach) wersja wine to wine-0.9.30-1.fc6.i386.rpm z 08-Feb-2007 03:54 - czyli ma, ze tak powiem 8 dni. Wydaje Ci sie, ze cedega ktora ciagniesz (5.2.9) jest nowsza? No, ale skoro "wine jest stare" (bo ma 8 dni - LOL)... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Luty 16, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2007 No bez przesady, to data zapaczkowania. Wine 0.9.30 wyszło 27 stycznia. Najnowsza cedega jest 5.2.10 z 20 stycznia bodajże. Nowe wine wychodzi średnio co miesiąc, jak rzeknięto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honest_sith Napisano Luty 17, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2007 No, ale skoro "wine jest stare" (bo ma 8 dni - LOL)... Pozdro :| ale to wine to nie emulator i nie wiem jak to dziala. czym sie roznia od cedegi? wiecej gier otworzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano Luty 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2007 Wine is not emulator czy jakos tak najnowsze wine jest z dzis - upgrady developerskie sa co 2-3 dni na wine i cedega da sie pograc - oba programy sa podobne i wzajemnie sie uzupelniaja naprawde jak sie nie chce uzerac z problememi i grafika lepiej zosawic sobie winde na dysku co do zajetosci to 3 GB na system + sterowniki i swap oraz tyle miejsca by gry wrzucic - np medieval 2 wymaga sam 9 GB ... mysle ze 20 GB sarczy na winzgroze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honest_sith Napisano Luty 19, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2007 narazie sprawdze tylko cedege i zobaczymy ile gier obsluzy a windy nie chce!! nie chce miec takiego kola ratunkowego jakby cos sie "psulo" w (_linuxie_ → Linuksie) ORT bo chce sie go nauczyc dzieki i pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi