lightning3 Napisano Marzec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2007 Witam Zainstalowalem fedore 6, zaraz po instalacji pokazuje mi sie prze-taktowanie.... czyli za duza ilosc hz (powyzej 85) chcialbym miec 1024X768. mam radeona X1300 patrzylem w Xorg.conf i nic nie widzialem.... z góry thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Marzec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2007 Zainstalowałem fedore 6, zaraz po instalacji pokazuje mi sie przetaktowanie....NIe bardzo wiem o co Ci chodziło. Jeśli problemem jest za duża rozdzielczość to możesz wpisać w xorg.conf coś takiego: Section "Screen" Identifier "Screen0" Device "Videocard0" Monitor "Monitor0" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 Modes "1024x768" "800x600" "640x480" EndSubSection EndSection Wtedy maksymalną rozdzielczością będzie 1024x768 i gdybyś kiedyś chciał większą/inną to musisz wpisać ją do części Modes. Możesz też ustawić pożądaną rozdzielczość w ustawieniach środowiska którego używasz.W KDE jest to Centrum sterowania-->Urządzenia peryferyjne-->Ekran. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 6, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2007 Modes "1024x768" "800x600" "640x480" Ja żeby nie mieć problemów (chociaż i możliwości zmiany rozdzielczości :-\) ograniczyłem ten wpis do Modes "1156x864" bo takiej dziwacznej rozdzielczości używam. W razie czego zawsze mogę przeedytować xorg.conf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lightning3 Napisano Marzec 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2007 bardzo wam dziekuje zaraz spróboje zastosowac i zobaczymy... pytanie : a czy da sie wymusic odswiezanie ? np 60 hz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lightning3 Napisano Marzec 6, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 6, 2007 Wielkie dzięki! pisze teraz spod fedorki jednak musiałem usunąc wpis : monitor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scotti Napisano Marzec 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 7, 2007 wystarczylo wykasowac Viewport 0 0 i dodac Modes jak wyzej a co do pytania czy da sie ustawic odswiezanie wystarczy w sekcji Monitor wpisac: HorizSync xx-xx VertRefresh xx-xx gdzie iksy sa wartosciami odpowiednimi dla twojego monitora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi