Skocz do zawartości

Yum Aktualizacja Po Instalacji Fedora6

stolica1968

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...

A ja się zastanawiam i szukam w internecie najlepiej .(_rpm'a_ → RPM-a) ORT zawierającego wszelkie pliki instalowane i ściągane przez update. Trochę długo się ściąga te 525MB (a nie jestem sam w sieci). Jak zapuściałem to mi wyskoczył dziwny błąd i nic nie zainstalowało się. Dodatkowe pytanie moje: Czy po instalacji update automatycznie będą widoczne dyski windowsa? (teoria mówi że tak)

A ja się zastanawiam i szukam w internecie najlepiej .(_rpm'a_ → RPM-a) ORT zawierającego wszelkie pliki instalowane i ściągane przez update.
Nie bardzo rozumiem czego szukasz? Ściągając aktualizacje yumem ściągasz właśnie pliki RPM, które potem są automatycznie instalowane.

[...]wyskoczył dziwny błąd i nic nie zainstalowało się.
Bardzo precyzyjne pytanie, ale dla wróżki. Może napisałbyś jaki to był błąd? Czy chcesz żebyśmy zgadywali?

Czy po instalacji update automatycznie będą widoczne dyski windowsa? (teoria mówi że tak)
Baaardzo ciekawa teoria. Ciekawe kto ją głosi? Jeśli chcesz pod linuksem podmontować dyski windows, czyli prawdopodobnie partycje NTFS, to poszukaj na forum hasła "ntfs-3g". Chyba, że to są dyski z partycjami FAT32, to wtedy przeczytaj "man mount" i powinno wystarczyć.

Nie bardzo rozumiem czego szukasz? Ściągając aktualizacje yumem ściągasz właśnie pliki RPM, które potem są automatycznie instalowane.

chciałbym nagrać te pliki (potrzebne do wykonania aktualizacji) na CD, poniewaz moj komputer (_niema_ → nie ma) ORT dostepu do sieci. Na szczescie, mam dostep do kompa z Fedora ktory jest podlaczony do internetu - stad moje pytanie: czy jest jakis katalog do ktorego Fedora zapisuje wszystkie pliki potrzebne do aktualizacji?

No i właśnie o to mi chodziło. Błąd jest nie ważny, bo system sformatowałem. Takie pytanko, czy z tej listy update (chodzi mi o pliki OpenOffice) musze ściągnąć wszystkie języki czy wystarczy mi samo PL (openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386.rpm)? I tak samo z kde18.