stolica1968 Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 Witam, po instalacji Fedory 6 mam 226 aktualizacji, wczoraj yum pobieral aktualizacje caly dzien i sie zawiesilo wszystko jak zaktualizowac pakiety w fedorze 6 bardziej bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 Yumem z terminala yum update jak sie zawiesiło?Być może serwery były przeciążone albo u ciebie net padł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiewball Napisano Marzec 9, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 9, 2007 A próbowałeś jeszcze raz przeprowadzić aktualizacje? wpisz w terminalu jako root "yum update" i zobacz co zrobi. Moim zdaniem najnormalniej w świecie przeprowadzi Ci nową aktualizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senseitbk Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 A ja się zastanawiam i szukam w internecie najlepiej .(_rpm'a_ → RPM-a) ORT zawierającego wszelkie pliki instalowane i ściągane przez update. Trochę długo się ściąga te 525MB (a nie jestem sam w sieci). Jak zapuściałem to mi wyskoczył dziwny błąd i nic nie zainstalowało się. Dodatkowe pytanie moje: Czy po instalacji update automatycznie będą widoczne dyski windowsa? (teoria mówi że tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 A ja się zastanawiam i szukam w internecie najlepiej .(_rpm'a_ → RPM-a) ORT zawierającego wszelkie pliki instalowane i ściągane przez update.Nie bardzo rozumiem czego szukasz? Ściągając aktualizacje yumem ściągasz właśnie pliki RPM, które potem są automatycznie instalowane. [...]wyskoczył dziwny błąd i nic nie zainstalowało się.Bardzo precyzyjne pytanie, ale dla wróżki. Może napisałbyś jaki to był błąd? Czy chcesz żebyśmy zgadywali? Czy po instalacji update automatycznie będą widoczne dyski windowsa? (teoria mówi że tak)Baaardzo ciekawa teoria. Ciekawe kto ją głosi? Jeśli chcesz pod linuksem podmontować dyski windows, czyli prawdopodobnie partycje NTFS, to poszukaj na forum hasła "ntfs-3g". Chyba, że to są dyski z partycjami FAT32, to wtedy przeczytaj "man mount" i powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Marzec 30, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 30, 2007 polecam poradnik.fedorapl.org masz tam opisane jak zamontować partycje windowsa itp. rzeczy. (_napewno_ → na pewno) ORT znajdziesz tam wiele cennych informacji :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazer Rackham Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Nie bardzo rozumiem czego szukasz? Ściągając aktualizacje yumem ściągasz właśnie pliki RPM, które potem są automatycznie instalowane. chciałbym nagrać te pliki (potrzebne do wykonania aktualizacji) na CD, poniewaz moj komputer (_niema_ → nie ma) ORT dostepu do sieci. Na szczescie, mam dostep do kompa z Fedora ktory jest podlaczony do internetu - stad moje pytanie: czy jest jakis katalog do ktorego Fedora zapisuje wszystkie pliki potrzebne do aktualizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...updates/6/i386/ tutaj masz reguralnie pojawiające sie update pakietów ale core. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mazer Rackham Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 http://download.fedora.redhat.com/pub/fedo...updates/6/i386/ tutaj masz reguralnie pojawiajace sie update pakietów ale core. dziekuje za ten adres wlasnie sciagam -> wget-r http://..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 dziekuje za ten adres właśnie ściągam -> wget-r http://..... Tylko ostrzegam to są tylko pakiety core nie ma tam rezpozytorium extras ani np.livna o to musisz sie sam zatroszczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senseitbk Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 No i właśnie o to mi chodziło. Błąd jest nie ważny, bo system sformatowałem. Takie pytanko, czy z tej listy update (chodzi mi o pliki OpenOffice) musze ściągnąć wszystkie języki czy wystarczy mi samo PL (openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386.rpm)? I tak samo z kde18. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 ... musze ściągnąć wszystkie języki czy wystarczy mi samo PL (openoffice.org-langpack-pl_PL-2.0.4-5.5.10.i386.rpm)? I tak samo z kde18.Wystarczy samo PL. Co do kde to nie wiem, bo nie używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 Wystarczy samo PL. Co do kde to nie wiem, bo nie używam. Również PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosi#1 Napisano Marzec 31, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 31, 2007 ja mam tylko PL i w kde tak samo, aczkolwiek korzystam z gnome ale kde tez mam i wszystko śmiga po polskiemu :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senseitbk Napisano Kwiecień 1, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 1, 2007 ma ktoś ściągnięte te updaty i wypalone? Byłbym szczęśliwy mogąc zaciągnąć plik iso lub bin. Zaciągam pliki FlashGet'em i niektóre mi wychodzą że mają 4gb. Dlaczego? Może ktoś polecić jakieś programy dla świerzego linuxowicza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi