gawellus Napisano Marzec 18, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 18, 2007 Witam nie bardzo wiedziałem gdzie go wpakować, więc piszę tutaj.. jestem nowy, od niedawna chcę się 'przesiąść' na (_linuxa_ → Linuksa) ORT i mój wybór padł początkowo na Ubuntu, teraz na Fedorę na początek ściągnąłem sobie live cd - Fedora Core 6 Zod LiveCD 1 no i podczas odpalania niby wszystko idzie OK, do czasu gdy ma odpalić tryb graficzny, zamiast niego pojawiają się jakieś paski, szlaczki różnokolorowe i system chyba się zawiesza (wszystko na to wskazuje, bo na ekranie oprócz tych bazgrołów nic nie widać) miał ktoś podobny problem? dodam jeszcze, że podczas instalacji Ubuntu robiło się to samo :/ moja konfiguracja: Sempron 3000+ MSI Neo-V K8T (chipset VIA K8T800) 512 MB DDR GF 7600GS 256MB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Migo Napisano Marzec 19, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 19, 2007 Miałem identyczny problem ale pomogła komenda linux text Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawellus Napisano Marzec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 no dobra, a gdzie tą komendę odpalić? jestem mega początkujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 tam gdzie klepiesz "enter" przy instalacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 jestem mega początkujący Polecam http://poradnik.fedorapl.org/#instalacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawellus Napisano Marzec 20, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 wszystko pięknie ładnie, ale to nie rozwiązuje mojego problemu z live cd :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 20, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 20, 2007 wszystko pięknie ładnie, ale to nie rozwiązuje mojego problemu z live cd :/Wg mnie LiveCD z FC6 jest chyba trochę skopany. U mnie też nie chce się odpalić. Ściagnij sobie może LiveCD z F7 Test 2 - u mnie poszło bez problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawellus Napisano Marzec 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 obawiam się, że problem będzie głębiej zakotwiczony niż w samym systemie, ponieważ nawet knoppix nie odpala trybu graficznego :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Marzec 23, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 obawiam się, że problem będzie głębiej zakotwiczony niż w samym systemie, ponieważ nawet knoppix nie odpala trybu graficznego :/ O jakiej wersji Knoppixa mówisz? Dobra rada to zawsze korzystac z najnowszych wersji. Nie mam na mysli development chociaż to też pomaga. Posłuchaj WalDo i zdobądź sobie F7 Test 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawellus Napisano Marzec 23, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 23, 2007 knoppix 5.1.1 najnowszy podobno, chyba w ogóle sobie odpuszcze Linuksa, skoro knoppix, ubuntu, kubuntu, fedora ani suse nie dziala :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzepaczyk Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 knoppix 5.1.1 najnowszy podobno, chyba w ogóle sobie odpuszcze Linuksa, skoro knoppix, ubuntu, kubuntu, fedora ani suse nie działa :/ Mandriva 2007 pojdzie na loozie. to idealna dystrybucja dla poczatkujacego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawellus Napisano Kwiecień 3, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 stwierdziłem że pi@#$%e (_linuxa_ → Linuksa) ORT, ciekawe, że Winda chodzi na każdym sprzęcie, a linux jakoś nie chce.. 6 dystrybucji, 6 porażek, może jak ktoś ma czas i zacięcie do rozwiązywania durnych problemów, ja na to nie mam zamiaru tracić czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 3, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 3, 2007 Winda chodzi na kazdym sprzecie, a linux jakos nie chce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ponury Napisano Kwiecień 4, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2007 Winda chodzi na każdym sprzęcie, a linux jakoś nie chce.. Tak ostatnie pytanie podkręcałeś sprzęt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi