Skocz do zawartości

Monitory Lcd

menth0l

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem monitora LCD na miejsce mojej wysłużonej 15-tki. Problem w tym że nie mam pojęcia jak wygląda współpraca modeli dostępnych na rynku z Fedorą. Czy muszę uważać na jakieś marki (chodzi mi o problemy z wykrywaniem, wyświetlaniem etc.)? Co polecacie?

Zastanawiam się nad kupnem monitora LCD na miejsce mojej wysłużonej 15-tki. Problem w tym że nie mam pojęcia jak wygląda współpraca modeli dostępnych na rynku z Fedorą. Czy muszę uważać na jakieś marki (chodzi mi o problemy z wykrywaniem, wyświetlaniem etc.)? Co polecacie?

Cześć

Możesz mieć drobne problemy jeśli zdecydujesz się na ekran panoramiczny. Jednak wszystko można zrobić a w FC6 jest to dosyć łatwa sprawa.

odpowiem Ci na pytanie z tematu:

przedewszystkim nalezy uwazac na zle pixele. tzn w sklepie przy tobie musza sprawdzic monitor -jest do tego specjalny program, ktory wyswietla wszystkie kolory RGB i przy kazdym ustawieniu na wyswietlaczu nie moze byc zadnych zgrzytow.

ja np mam 19" Belinee i o ile w FC4 mialem z nia problem o tyle od FC5 chodzi bez zarzutu :)

aha i jeszcze dodam, ze lepiej jesli masz zlacze DVI, bo to jest fakt, ze przy D-SUB obraz jest mniej wyrazny (ale da sie spoko pracowac)

poza tym jak napisal InIrudeBwoy -Fedorka swietnie sobie radzi ze wszystkim ;)

Złącze DVI ? D-SUB ? A co to takiego?
Nie znam się na tym, ale tak z ciekawości wrzuciłem hasło "d-sub" do Googli i pierwszy link w wynikach był taki: http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=11871

I znowu z ciekawości zapytałem na Wikipedii.pl o "DVI" i coż zobaczyłem? http://pl.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

Sorry, ale Twoje lenistwo i brak myślenia poraża.