Pikulahay Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 Witam serdecznie Naprawde szukalem i nie moglem zlokalizowac wiec chcial bym zadac pytanie (mam nadzieje ze nie posypia sie gromy na mnie za to). Zainstalowana FC6 i gnome ale uruchamianie systemu oraz logowanie przebiega w tekstowym i dopiero potem moge odpalic X a ja bardzo bym chcial aby by X odpalaly sie (_odrazu_ → od razu) ORT same. Gdzie co dopisac lub dograc aby osiagnac ten efekt? Pozdrawiam (tylko nie bluzgajcie na mnie, moze jestem slepy ale naprawde szukalem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjj Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 W /etc/inittab wpis id:3:initdefault: uruchamia domyslnie tekstowo, id:5:initdefault: uruchamia domyslnie tryb graficzny. [ja mam domyslnie :3] Wiersz x:5:once:/etc/X11/prefdm -nodaemon odpowiada za start displaymanagera po wyborze trybu 5. W /boot/grub/grub.conf parametr jadra 3 lub 5 nakrywa ustawienia domyslne z inittab, np. kernel /boot/vmlinuz-2.6.20-1.2933.fc6 ro root=LABEL=/ rhgb quiet 5 wymusza boot w trybie 5, czyli z X-owym displaymanagerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 5, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2007 (mam nadzieje ze nie posypia sie gromy na mnie za to).Może sie nie posypią chociaż się należy. Np. http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic...amp;hl=tekstowy i nie jest to jedyny wątek, ten po prostu jest z kilku ostatnich dni. Oczywiście to co napisał jjj wyczerpuje temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi