pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Witam Mam Fedorę Core 6 z gnome 2.16. Zacząłem bawić się theme`ami w tymże systemie i proszę Was o pomoc. Chciałbym uruchomić niejakiego beryla, bo z tego co wiem otwiera więcej możliwości upiększania pulpitu. Będę wdzięczny za szczegółową pomoc w instalacji tego programu... Sam doszłem do tego jak kolory zmieniać pasków, tekstu itp, ale chciałbym pójść krok dalej Aha! Mam emeraldthemer jakby co Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Cześć. To banalne i szukanie też na pewno nie zajęło by dużo Ci czasu gdybyś to zrobił. Jak root w konsoli. yum install beryl Pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Witam Dzięki za szybką odpowiedź. A czy mogę liczyć na ewentualną pomoc w obsłudze? Oczywiście jeżeli będize potrzebna:] Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Jasne. Bądź gotowy na to że możesz zostać odesłany do jakiejś strony internetowej Pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Ok, ściągam beryla... A jeśli mógłbyś wytłumaczyć mi gdzie mam szukać theme`ów na stronie gnome-look.org , chodzi mi dokładnie o zakładkę bo jest tam ich sporo, a żebym nie miał problemów które będą działać... I jak się je ustawia za pomocą tego beryla. Po koleji co ustawić i czym Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Tematy znajdziesz tutaj. A instaluje się je poprzez Emerald Theme Manager. Nie wiem gdzie to masz w menu gnome ale możesz go uruchomić wpisując w konsoli emerald-theme-manager & W tym samym programie instalujesz motywy i zmieniasz. Pokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Witam Instalacja bez problemów. ...Jak włanczam beryla pojawia się okno "Konfiguruj - moduł konfiguracji KDE" I nie wiem co teraz:/ W emeraldzie pojawiły się nowe style... Pozdrawiam Paweł Witam Zmieniać mogę, ale w jaki sposób ustawić dany motyw? Czarna magia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Wystarczy że zaznaczysz wybrany motyw a potem dasz zakończ w Emeraldzie. U mnie tak to wygląda. Czy motywy nie zmieniają się kiedy je przełączasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Wystarczy ze zaznaczysz wybrany motyw a potem dasz zakoncz w Emeraldzie. U mnie tak to wyglada. Czy motywy nie zmieniaja sie kiedy je przelaczasz? Nie wiem dlaczego, ale sie nie zmieniaja... Nowe wiesci! Uruchomilem tego beryla, pojawil sie czerwony diamencik w trayu... Ale dalej nie wiem co robic :/ Kiedy zmienilem w "wybierz medadzer okien" z metacity na KWin zmienil mi sie styl ! Ale kiedy w emeraldzie próbuje cos zmienic to na nic... Dostepne opcje w "wybierz menadzer okien: -Beryl -Compiz -Metacity (menadzer okien GNOME) -KWin (menadzer okien KDE) Pomocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Nie wiem dlaczego, ale się nie zmieniają... a masz diamencik w trayu? jak tak kliknij na niego prawym i gdzies powinien byc do ustawienia: Menadrzer stylow okna i ustaw na emeralda (bo pewnie masz albo compiz albo metacity tam ustawion). Napisal bym dokladnie , ale siedze na uczelni na laborce i nie mam tu Fedorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 a masz diamencik w trayu? jak tak kliknij na niego prawym i gdzies powinien byc do ustawienia: Menadrzer stylow okna i ustaw na emeralda (bo pewnie masz albo compiz albo metacity tam ustawion). Napisal bym dokladnie , ale siedze na uczelni na laborce i nie mam tu Fedorki Niestety nie mam diamencika emeraldowego (bo pewnie o tego chodzi) w trayu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreek23 Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Niestety nie mam diamencika emeraldowego (bo pewnie o tego chodzi) w trayu... beryl-manager w konsoli i diamenty sie wysypią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 beryl-manager w konsoli i diamenty sie wysypią. Witam Po "porządkach" moderatora jakoś posty poginęły Piotrek, diament mam , tyle że nie wiem teraz jak mam ustawić nowy styl ! Nie wiem co i jak ustawić w tym berylu... Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 7, 2007 Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Po "porządkach" moderatora jakoś posty poginęły Co Ci zginęło? Może po prostu z trzech zrobił się jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel88 Napisano Maj 7, 2007 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 7, 2007 Grafika: Riva tnt2 32Mb Nie mam pojecia jak ustawic tego beryla zebym mial mozliwosc style ustawiac... wklepujac "beryl-manager" pojawia mi sie diamencik w trayu, owszem ale moment po tym wylogowuje mnie :| . Pytanie : why? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi