Skocz do zawartości

Ppracer Wyrzuca Do Ekranu Logowania

Matys88

Rekomendowane odpowiedzi

(_niewiem_ → nie wiem) ORT gdzie lezy powud tego ale podczas waczania gry Ppracer wyrzuca mnie do ekranu logowania mam karte Nvidia Fx5200 sterowniki zainstalowalem przez yum ..........(_niewiem_ → nie wiem) ORT gdzie jest przyczyna tego Prosze o pomoc

Mam nadzieje, ze to byl yum install kmod-nvidia i literowka pojawila sie dopiero teraz?...

Pokaz

rpm -qa 'kernel*' --queryformat "%{NAME}-%{VERSION}-%{RELEASE}.%{ARCH}\n"|sort

i

rpm -qa | grep kmod | sort

Prawdopodobnie poniewaz system nie byl updatowany to kmod nie zostal zainstalowany - bo go juz nie ma dostepnego na livnie (livna skonfigurowana?)...

Pozdro

Mam nadzieje, ze to byl yum install kmod-nvidia i literowka pojawila sie dopiero teraz?...

Pokaz

rpm -qa 'kernel*' --queryformat "%{NAME}-%{VERSION}-%{RELEASE}.%{ARCH}\n"|sort

i

rpm -qa | grep kmod | sort

Prawdopodobnie poniewaz system nie byl updatowany to kmod nie zostal zainstalowany - bo go juz nie ma dostepnego na livnie (livna skonfigurowana?)...

Pozdro

Był już taki problem na forum Pawel88 zapytaj ale jemu właśnie pełen update systemu pomógł.

W logach X-a zapewne sie pojawia że nvidia nie może załadować sterownika GLX. :) Po updacie systemu odjelo jak reka.

Kurcze mieliscie (_pomuc_ → pomóc) ORT anie gnoic.............dzieki za taka pomoc...

Kurcze, a ja myslalem, ze nawet nam sie to juz troche udalo?... w koncu ustalilismy juz ze nie zainstalowales sterownikow bo uzyles zlego polecenia (i nie czytales informacji zwrotnych yuma - bo gdybys czytal, to sam bys sie zorientowal ze cos jest nie tak...).

Gdybys pokazal wyjscie polecen o ktore Cie prosilem wczesniej tez bysmy to juz wiedzieli a poza tym wiedzielibysmy co dalej, a takim marudzeniem nie posuwamy sie do przodu ani troche ;)

Troche dystansu i luzu :D

... jeszcze nie wiesz jak niektorzy potrafia gnoic ;)

BTW - odpowiadaj krotko lecz wyczerpujaco i dokladnie na pytania a problem bedzie rozwiazany...

Pozdro

ok doszedlem jusz do czegos z pomocom innego forum ale (_niewiem_ → nie wiem) ORT jak przekompilowas jadro.....to znaczy przy instalacji sterow NVIDIA przez SH wyskakuje komunikat please prekompilled kernel source...po tej kompilacji powinny sie zaistalowac i dzialac tylko jak to zrobic??